Kreativt skrivande

Plats Malmö

Prosa, poesi, essä och blandformer – kreativt skrivande rymmer många former och på den här kursen får du prova att skriva i flera av dem! Det här är en kurs för dig som letar inspiration för ditt skrivande.

Boka nu

Mål

Att lära dig om skrivandets hantverk, utveckla ditt skrivande och hitta din personliga stil. 

Förkunskaper

Kursen är öppen både för dig som är nybörjare och dig som har skrivit lite förut. Kursledaren är lyhörd och utgår från deltagarnas önskemål och behov.

Innehåll

Kreativt skrivande är en kurs för dig som vill komma igång med ditt skrivande och prova på att skriva i olika stilar och format. Genom övningar och diskussioner får du lära dig om skrivandets hantverk, utveckla ditt skrivande och hitta din personliga stil och ton.

Genom korta och långa skrivövningar, samtal kring egna och andra författares texter får du möjlighet att på ett lustfyllt sätt utforska och utveckla ditt personliga uttryckssätt.

Kursens går igenom följande teman:

  • genrer, form och innehåll. Hur ska jag skriva, och om vad, och för vem?
  • textens grundstenar: dramaturgi, stilistik, gestaltning och knep
  • om konsten att påbörja, att köra fast och att fullfölja

Upplägg

Genom att samtala kring dina egna och andras texter fördjupar du dina kunskaper om ditt eget skrivande. Mellan varje träff får du en skrivuppgift att jobba med hemma.

Undervisningen är alltid varierad och utgår från gruppens behov, kunskapsnivå och önskemål. Du förväntas vara aktiv på sammankomsterna och interagera med såväl lärare som andra deltagare.

Material

Deltagarnas egna texter samt skönlitterära texter och essäer om skrivande som delas ut i samband med kurstillfällena.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Kursledare

Josefin Kylli

Jag håller flera olika skrivarkurser där vi sysslar med byggstenarna i kreativt skrivande, utforskar poesi och fördjupar oss i dramaturgi och egna projekt. Jag ger även individuell manusrespons.

Just nu studerar jag till gymnasielärare inom svenska och engelska. Tidigare har jag pluggat skrivarlinjen på Skurups Folkhögskola, litteraturvetenskap och journalistik.

Jag är sedan många år tillbaka en del av ett skrivarkollektivt där vi ger respons på varandras manus. Under några år var jag aktiv i Ord på scen – Malmös förening för Poetry Slam och Spoken Word.

Jag har två noveller utgivna och skriver just nu på mitt romanprojekt och skriver poesi. Ibland läser jag också dikter på scen!

Det jag tycker är kul med att leda skrivarkurser är att få skapa ett klimat där kreativiteten väcks till liv, där inspirationen kan kickas igång genom skrivövningar och där texter kan få växa med konstruktiva samtal.

 

Josefin Kylli

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Malmö

kundservice.syd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
26 sep 2024 - 5 dec 2024
Torsdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
tor 26 sep 2024 kl 18:00-20:15
  • tor 10 okt 2024 kl 18:00 - 20:15
  • tor 24 okt 2024 kl 18:00 - 20:15
  • tor 7 nov 2024 kl 18:00 - 20:15
  • tor 21 nov 2024 kl 18:00 - 20:15
  • tor 5 dec 2024 kl 18:00 - 20:15
Plats
Regementsgatan 4, 21142 MALMÖ
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
408355
Pris
3025 kr