Förkunskaper
Lämplig för dig som läser mycket skönlitteratur och kanske har skrivit lite på kammaren. Här får du lära dig grunderna.
Exempel på begrepp som tas upp under kursens gång
- Berättarperspektiv
- Dialog
- Gestaltning
- Berättelsens struktur
Kursupplägg
Som kursdeltagare får du möjlighet att komma i kontakt med, och genom text uttrycka, din egen unika röst och berättelse. Du får inspiration till att själv vilja gå vidare och utforska litteraturen som vägvisare och uttrycksmedel.
Varje lektion inleds med en kort reflektion, där läraren tar upp skrivandet och den litterära texten och belyser ämnet från olika synvinklar. Exempel på rubriker kan vara:
- Drivkrafter och impulser
- Orden och Språket
- Associativt och logiskt berättande
- Karaktärer
- Genrer, stilar och format
- Författarrösten
Korta skriv- eller gruppövningar på plats. Vi kommer också att prata om hur vi skapar tid och rum för skrivandet i vardagen.
Material
Det material som används är deltagarnas egna texter och utdrag ur skönlitterära verk.
Kursledare
Eva Lejonsommar fick sitt genombrott med romanen Att älska henne (1995). Hon har även arbetat med iscensättningar och monologer och startade Författa Förlag (2014) för att undersöka och utmana gränserna för berättelsen. Eva har skrivit ett flertal romaner, själsdeckare och fantastik. Hon är utbildad skrivpedagog och håller kurser i roman- och novellskrivande, livsberättande och skrivandet som väg.
Kursledare
Eva Lejonsommar
Eva Lejonsommar fick sitt genombrott med romanen Att älska henne (1995). Hon har även arbetat med iscensättningar och monologer och startade Författa Förlag (2014) för att undersöka och utmana gränserna för berättelsen.
Eva har skrivit ett flertal romaner, själsdeckare och fantastik. Hon är utbildad skrivpedagog och håller kurser i roman- och novellskrivande, livsberättande och skrivandet som väg.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm