Vi träffas via Zoom, (du behöver inte ladda hem någon app, läraren skickar Zoomlänk före kursen om du antagits) upplägget är det samma som på plats-kursen. Innan kursstart och inför varje tillfälle får du som deltagare en länk, klicka på den så är ni inne i det virtuella klassrummet. På Skrivarakademins författarskola får du hjälp med ditt manus oavsett om du precis har påbörjat ditt projekt eller om du redan har en roman i byrålådan.
I en liten grupp, under lärarhandledning, får du fördjupa dig i din text.
Förkunskaper
OBS! Du bokar en preliminär plats här på hemsidan. I bokningsbekräftelsen kommer du uppmanas att, så snart som möjligt efter din bokning maila läraren ett textprov, 2 - 5 A4-sidor till erik.grundstrom@folkuniversitetet.se Läraren återkommer till dig om bekräftad plats på kursen. Du bör alltså ha gått en eller flera mer grundläggande skrivarkurser eller på annat sätt ha skaffat dig kunskaper om de vanligaste berättartekniska begreppen. Det är mycket viktigt att du har en tydlig idé om vad du vill skriva om redan från början . Du måste vara beredd på att lägga ner tid på kursen så att du kan hålla dina "deadlines", för om du inte gör det drabbas hela gruppen. För att bli antagen till kursen, som är en fördjupningskurs behöver du maila ett textprov till läraren. Adressen får du i bekräftelsen när du bokat dig.
Kursupplägg
Kursen äger rum via Zoom. Kursen innehåller sju inlämningstillfällen. Dessa infaller varannan vecka och du får även tillgång till föreläsningar. Du får lämna in max 10 sidor per inlämningstillfälle. Du får respons av läraren och av de andra i gruppen och bidrar också med dina egna synpunkter på de andras texter.
Kursledare
Erik Grundström
Erik Grundström är verksam på heltidsutbildningarna samt ett femtontal kurser, däribland Författarskolan och Att skriva roman och novell.
Erik Grundström debuterade 1985 med romanen Inte kärlek. Han har sedan dess utgivit tre romaner, en novellsamling och pjäsen Strålande tid. 2019 kom hans senaste roman Dagarna hans brann. Erik arbetar även med manusbearbetning och redaktörsläsningar.
"Mitt credo om jag har något är: Att jag i dialog vill hjälpa eleven att se sin text och dess intention och fulla potential."
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm