Lettering - kreativ handtextning, NYHET!

Plats Göteborg

Är du sugen på att lära dig mer om typografi, att kunna texta ett snyggt födelsedagskort, en logo, eller bara ha kul genom att rita och dekorera bokstäver med en penna?

Boka reservplats

Mål

Målet med denna kurs är att du ska öppna upp din kreativitet i skrivna ord och texter. Det kan vara allt ifrån kort, affischer, inbjudningar, böcker etc.

Målgrupp

Till stor del handlar kursen om att vara kreativ och hitta olika (enkla) ingångssätt att kunna vara det på! Det händer något när vi får en riktig penna och ett fysiskt papper att kreera med! Detta klarar alla, oavsett tidigare erfarenheter.

Innehåll

Teori varvas med praktiska uppgifter, det förekommer även hemuppgift. Tillsammans är vi kreativa och testar olika tekniker, stilar och typsnitt. Vi går igenom material, papper och pennor under kursens gång. På engelska säger man Lettering men på svenska låter det ungefär bokstavsillustration. Vi kommer också testa på något som kallas brush-lettering, dvs man använder en penna med penselspets och utforskar olika tekniker med denna.

Undervisningsform

Undervisningen sker i en liten grupp med mycket övningar.

På Folkuniversitetet har vi kursledare som är utbildade och yrkesverksamma inom sina fält.

Jag som håller i kursen heter Karin Verdoes. Jag är designer och illustratör sedan många år, har arbetat mycket med mönsterdesign för barnkläder, men också teckning, måleri och illustrationer som uppdrag. Att texta och skriva är min avkoppling och något jag älskar, och jag vill gärna visa fler människor hur roligt det är att rita med penna och papper - något alla kan!

Material

Kompendier och övningsuppgifter ingår i kursen liksom en del gemensamt material. Inför kursstart får du en materiallista med material som behöver införskaffas för kursen.

Kursbild

Karin Verdoes