Illustration, tisdag kväll

Plats Stockholm

Illustration är kommunikation, att berätta någonting med en bild. Kursen fokuserar på att illustrera en given text till t ex vuxenlitteratur, barnböcker, tidningar och läromedel.

Boka reservplats

Målgrupp

Alla som är roade av att teckna och vill lära sig illustration är välkomna. Vi arbetar med gemensamma uppgifter och med individuell handledning utifrån var och ens nivå.

Mål

Efter kursen ska du ha fått fördjupade kunskaper om vad illustration är, hur vi associerar i bilder utifrån en text, hur vi tolkar text och bild tillsammans och hur man genomför de olika illustrationsmomenten.

Innehåll

Vi lär oss att metodiskt arbeta från skiss till original, att välja ut underlag för en slutlig bildkomposition för t ex diktsamlingar, bokomslag, barnböcker, tidningar och läromedel. Vi provar olika material och tekniker och lär oss hur man kan använda färg i bildkompositionen. Under kursen kommer vi även att ha figurteckning efter modell med rekvisita.

Undervisningsform

Studiecirkel med gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning. Gruppstorlek ca 6-10 deltagare. Kursuppehåll 7/4.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Tag med blyertspennor, radergummi och skissblock (ca A3-storlek) samt gärna olika färger om du har (kritor, färgpennor, tuber, kakor, m m) och tillhörande kringmaterial, (ritpapper, akvarellpapper, penslar m m). Vid första lektionstillfället har läraren materialgenomgång för nybörjare. Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Fortsättningsmöjligheter

Illustration går att kombinera med det mesta exempelvis tecknings-, kroki, akvarell eller målerikurser.

Tips

Material kan du köpa bl a på IB Wahlström (Olofsgatan 10), Kreatima (Kungsgatan 58) och KRO:s butik (Fiskargatan 1, Mosebacke torg)

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
03 mar 2020 - 28 apr 2020
Ti 18:00 - 21:00
Tillfällen
8
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
32
Kurs-ID
1045616
Pris
3125 kr