Kalligrafi grundkurs - helgkurs

Plats Jönköping

Kalligrafi är roligt att kunna och användbart inom många områden. Lär dig de kalligrafiska grunderna - texta snyggt i flera olika stilar. I kalligrafikurserna ingår även materialkunskap och stilhistoria.

Boka reservplats

Innehåll och kursupplägg

• vi arbetar med att skriva en speciell skrivstil, för kalligrafi
• lär dig hur man använder en bredpenna
• gå genom bokstävernas form och uppbyggnad
• träna bokstävernas sammansättning steg för steg

Obs! Kursen behandlar INTE kinesisk kalligrafi!

Mål

Under dagen går vi igenom grunderna i kalligrafi så att du kan komma igång med att skriva med vackra bokstäver. Kursen är tänkt som en hjälp och inspiration för dig som vill lära dig skriva med en bredpenna (kalligrafipenna) för att kunna skriva på kort, diplom och så vidare.

Målgrupp

Du som vill lära dig att texta vackert. Inga förkunskaper nödvändiga!

Undervisningsform

Gemensamma övningar.

Material

Kalligrafipenna och kompendium ingår i kursavgiften.

Julie Karlsson

Color feeds my soul... Jag älskar att leka med färg för att se vad som kommer till livet och fånga en stämning eller ett intryck, eller lite inspiration från Guds fantastiska skapelse.

Jag flyttade till Sverige efter att ha vuxit upp i Seattle, Washington, USA, där jag sedan mötte mitt livs kärlek! När våra döttrar växte upp åtnjöt jag den kreativa sidan som mamma och genom att måla. Detta växte till fler och fler konstutställningar, undervisning i målningskurser, akvarellbloggar, målningsresor med mina studenter runt Sverige, Danmark, Frankrike och USA samt flertalet möten med konstnärer och konstälskare runt om i världen.

Tre år i Sydafrika gav mig ny erfarenhet för att se och lära mig mer, upptäcka nya tekniker och en nyfikenhet för att "måla utanför linjerna". Folkuniversitetet i Jönköping har gett mig ett forum för att dela denna kärlek att skapa med andra.

Det är en sån glädje att kunna dela min kärlek att måla med andra och förhoppningsvis sprida lite uppmuntran längs vägen!

Julie Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Tid
29 feb 2020 - 29 feb 2020
Lö 10:00 - 15:00
Tillfällen
1
Plats
Skolgatan 25 B, 55316 Jönköping
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1041800
Pris
650 kr