Gatukonst för tjejer och icke-binära!

Plats Södertälje

Är du intresserad av att uttrycka dig och göra konst i det offentliga rummet? Ta din plats! Tillsammans!

Boka kursen nu

Grundläggande datorvana och erfarenhet av Adobe Photoshop är en fördel.

Mål

Få självförtroende och kunskaper att utföra konst och ta din plats i det offentliga rummet.

Du kommer att lära dig och ta del av:
  • Gerillaslöjd, sticka, virka och brodera
  • Lär dig och våga måla graffiti
  • Gör dina egna stickers/klistermärken
  • Diskutera hur vi kan förändra och påverka hur det ser ut i det offentliga rummet

Material ingår i kursavgiften.

Undervisningsform/kursupplägg

Enskilt och grupparbeten blandat med diskussionsmoment. Vi träffas lö+sö+lö

Till vardags arbetar Ronja som handledar på stöd och matchning på folkuniversitetet i Eskilstuna. På fritiden ägnar hon sig åt odling, målning och återbruk.

Ronja Olsson

Ronja Olsson har en gedigen erfarenhet och bakgrund inom estetvärlden. Hon har tidigare studerat Recycle design – återbruk vid Eskilstuna Folkhögskola och har efter det varit projektledare för "Återbruka med oss" - ett integrationsprojekt med fokus på skapande återbruk för nyanlända.

Hon har studerat gatukonst på Gatans galleri på Södra Stockholms folkhögskola och var aktivistkonstnär vid konst och teaterprojekt Satans demokrati- Satans död, 2018. Du kan följa Ronjas gatukonst på instagram "stickochgarna".

Ronja är väldigt engagerad av zero waste och DIY (gör-det-själv). Hon brinner för naturliga produkter och en giftfri vardag. Ronja stora intresse är även att experimentera fram olika färger och mönster – därav hennes stora engagemang för växtfärgning – som också grundar sig i ett återbruk- och giftfritt miljötänk då hon använder sig av naturliga restprodukter från vardagen till sin färgning.

Ronja har erfarenhet av att arbeta med såväl stora som små grupper, både med barn och vuxna. Hon anser att skapande inte har några gränser, varken när det kommer till vad man använder eller vem som gör det.

Till vardags arbetar Ronja som handledare på stöd och matchning på folkuniversitetet i Eskilstuna. På fritiden ägnar hon sig åt odling, målning och återbruk.

Ronja Olsson

Kontakta Kundtjänst i Södertälje