Modellmåleri

Plats Visby

Vill du ta ditt måleri till nästa nivå och utforska konsten att avbilda människokroppen? Denna kurs är skräddarsydd för dig som redan har grundläggande kunskaper i måleri och vill fördjupa dig i att teckna och måla kroppar med fokus på anatomi och proportioner.

Boka nu

Förkunskaper 

Denna kurs vänder sig till dig som har viss erfarenhet av måleri och vill utmana dig själv med nya tekniker och perspektiv.

Mål

Målet med kursen är att utveckla deltagarnas förmåga att teckna och måla människokroppen med korrekt anatomi och proportioner. Vi lär oss tillsammans genom praktiska övningar och lekfulla uppgifter, vilket hjälper dig att förbättra dina konstnärliga färdigheter.

Kursinnehåll

I denna kurs kommer vi att börja med att teckna kroppen med särskild uppmärksamhet på proportioner och anatomi. Därefter introducerar vi färg- och formteori, vilket hjälper oss att i slutuppgiften måla en levande modell i sin miljö. Huvuddelen av kursen består av praktiska övningar, kompletterade med genomgångar och diskussioner.

Kursupplägg

  • Aspekter av anatomi och proportioner för människokroppen.
  • Måla med form och tillämpa olika aspekter av konstnärligt uttryck.
  • Estetik och genomgång av olika kroppars karaktär och proportioner.
  • Vi studerar kroppens utveckling och dess avbildning genom tiderna.

Bra att veta

Observera att material inte ingår i kursavgiften. Vi kommer att skicka ut en lista med förslag på materialinköp innan kursstart. Vi arbetar i små grupper om max 8 personer. Ingen kursdag på höstlovet vecka 44.

Kursledare

Ivana Egic

Sommaren 2014 flyttade jag till Sverige och Visby. Under mina sista år i Kroatien studerade jag och slutförde masterstudier i bildpedagogik. Jag har förvärvat den akademiska titeln Masterexamen i bildpedagogik på Akademin för brukskonst vid Universitetet i Rijeka, i Kroatien. Väl i Sverige började jag engagera mig och jobba mer inom konst. Sen 2018 har jag jobbat som kursledare på Folkuniversitetet i Visby.

I mitt arbete gillar jag att skapa konst och utveckla samt överföra mina kunskaper till mina deltagare. Det är också intressant att följa utvecklingen av deltagarnas konstnärliga uttryck. 

Min egen målning behandlar oftast skildringen av människokroppen. Grundmotivet i mitt arbete är den nakna kvinnokroppen, och genom olika målningstekniker utforskar jag kvinnors skönhet och styrka. Min målning präglas av färg och uttrycksfullhet, och jag sysslar mest med akrylmålning. 

Det är en sån glädje att kunna dela min kärlek till att måla med andra och förhoppningsvis sprida lite uppmuntran längs vägen!

Fotografi på Ivana Egic.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Visby

info.visby@folkuniversitetet.se

Kursperiod
2 okt 2024 - 13 nov 2024
Onsdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
ons 2 okt 2024 kl 18:00-21:00
  • ons 9 okt 2024 kl 18:00 - 21:00
  • ons 16 okt 2024 kl 18:00 - 21:00
  • ons 23 okt 2024 kl 18:00 - 21:00
  • ons 6 nov 2024 kl 18:00 - 21:00
  • ons 13 nov 2024 kl 18:00 - 21:00
Plats
Merkuriusgatan 1, 62141 VISBY
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
118193
Pris
2050 kr