Fri skulptur - NYHET!

Plats Göteborg

I denna kurs går vi igenom grunderna i skulptur och arbetar även fritt med egna idéer. Din egen idé assisteras av läraren fram till ett genomförande.

Boka reservplats

Målgrupp

Kursen vänder sig till den ovane och till den mer erfarne som vill komma vidare.
Våra konstkurser är från 16 år.

Mål

Efter avslutad kurs har du fått grundläggande och utökade kunskaper i skulptur. Kunskap om hur modellering i lera och gips kan utföras.

Innehåll

Introduktion i ämnet, genomgång av material och utrustning. Följande moment gås igenom: introduktion av leran, hållfasthet, skissarbete, modellering, urholkning, bränning, patinering. Volym och proportioner, balans och rumslighet, tas upp under arbetets gång. Gipsens olika användning. Förslag på motiv: studium efter naturen, ett huvud, en kroppsdel, ett djur, en relation, din egen idé.

Undervisningsform

Studiecirkel med gemensamma genomgångar och individuell handledning. Gruppstorlek ca 8-10 deltagare.

Litteratur/material

Material såsom lera och gips ingår. Skissblock och pennor tar du själv med dig.

Fortsättningsmöjligheter

Du kan fortsätta med skulptera efter modell, kroki- eller olika tecknings- och målerikurser.

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se