Skulptering med formtagning

Plats Södertälje

Med tekniker som ligger till bas för både bronsskulptur och betongskulptur får du en grundlig genomgång på hur man går från skuptering i lera till färdig skulptur i gips med hjälp av formtagning och negativ/positiv skulptering.

Boka kursen nu

Mål

Efter avslutad kurs har du fått inblick i hur skulpturer i den offentliga miljön görs. Du har fått grunläggande eller utökad kunskap i skulptur och hur negativ/positiv skulptering går till.

Innehåll

Vi skulpterar fram objekt i lera som passar för formtagning utifrån släpp-principen, med individuell handledning och guidning. Med hjälp av formtagningsteknik omvandlar vi lerobjekten till färdiga gipsskulpturer. Kursen hålls lö+sö+lö.

Material

En materialkostnad på 250kr tillkommer per person för gips och lera. Ett litet utbud av skulpertingsverktyg finns att tillgå på plats. Inköpslista samt inköpsställen kommer på mail innan kursstart.

Inga förkunskaper krävs

Kursledare

Nigel Wells har en lång erfarenhet inom skulptur och landskapsgestaltning, där många olika material och tekniker har används.

Han är utbildad delvis i högskolor och delvis autodidaktiskt. Hans väg har gått från byggingenjör, till trädgårds gestaltning till skulptur och undervisning. Han har varit träslöjds och modellerings/skulptur lärare vid gymnasier i England och Sverige. Hans egna arbeten är ofta med vatten, ett spännande men svårhanterat material att hitta formar i. Det strömmande ligger aldrig stilla. Hans huvudtema har varit processen, omvandling och metamorfiska utvecklingsprocesser där naturen innehåller många förebilder.

Om kurslokalen <>

Kursen hålls i Järna på Virbela Ateljé vid Eneskolan. I priset ingår inte lunch utan det medtags

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
07 mar 2020 - 14 mar 2020
Lö 10:00 - 15:15
Sö 10:00 - 15:15
Tillfällen
3
Plats
Mölnbovägen 25K, 15332 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
21
Kurs-ID
1050318
Pris
1750 kr