Lär dig teckna fortsättning

Plats Malmö

En kurs i centrala Malmö för dig som har tecknat tidigare och som vill fortsätta att utveckla din teknik och ditt bildseende.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Vi utgår från observation och studier av t.ex objekt, stilleben och porträtt. Vi kommer även att teckna med utgångspunkt i fantasin och minnet.
Du kommer fortsätta utveckla tekniker och få fördjupad materialkännedom.

Kursupplägg

Genomgångar varvas med övningar. Mycket tid läggs på att ge deltagarna utrymme att öva och skapa. Undervisningen ger individuell handledning utifrån varje enskild deltagares nivå.

Mål

Målet är att ge deltagarna lust och mod att teckna och träna sitt seende.

Förkunskaper

Kursen passar dig som har tecknat tidigare och som vill fortsätta att utveckla din teknik. Vi arbetar i en liten grupp och varje deltagare får handledning efter sin förmåga och ambitionsnivå.

Material

Till första kurstillfället får du information om vad du ska ha med dig. Övrigt material går läraren igenom. Du kommer under kursens gång bland annat att behöva papper, blyerts, kol, tuschpennor, färgmaterial som t.ex. pastell-/oljekritor, färgpennor, färgat bläck och penslar. Materialkostnader ingår inte i kursavgiften.

Tips

Du kan få tag i material i bl.a. följande affärer: Drewex (Slussgatan 10, Malmö) Matton (Stora Nygatan 24, Malmö) Martins Color (Stora Nygatan 4, Malmö)

Marcus Matt

Marcus är konstnär, utbildad vid Konsthögskolan i Malmö, som främst arbetar med oljemåleri.

Marcus Matt tog sin masterexamen vid Konsthögskolan i Malmö 2017 och var efter det en av mottagarna av Bernadotteprogrammets stipendium, utdelat av Konstakademien. Han har bland annat ställt ut i Berlin, Köpenhamn och Stockholm. 

På Folkuniversitetet håller han nybörjar- och fortsättningskurs i teckning. Se Marcus verk på hans hemsida marcusmatt.com.

Marcus Matt

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
28 apr 2020 - 26 maj 2020
Ti 18:00 - 20:15
Tillfällen
5
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1045712
Pris
1895 kr