Japansk tradition med origami och kalligrafi

Plats Västerås

Det här en kurs för dig som är nyfiken och intresserad av Japan och dess konsthantverk och kultur.

Boka kursen nu
Origami utövat sedan Edo-perioden (1603-1867). Origami är konsten att vika papper. Namnet härstammar från japanska orden ori (“vikning”) och kami (“papper”). Traditionell origami består av att fälla ett enda ark fyrkantigt papper i en skulptur utan att klippa, limma, tejpa eller till och med markera det.

Japansk kalligrafi "SHODO" är en av de äldsta och mest djupgående traditionella konstformerna i Japan, utvecklad och uppskattad sedan 500-talet. SHODO är viktig av den japanska kulturen och introduceras till och med för japanska barn redan på grundskolan. Det är också en populär kursen för vuxna.

Inga förkunskaper krävs endast nyfikenhet och intresse av japansk kultur

Mål
Målet med kursen är att du ska få prova på traditionell japansk origami och kalligrafi och samtidigt få kunskaper om Japansk kultur och historia.

Origami med olika former (fågel, blomma etc)
Japanskt Kanji med traditonell kalligrafi
Japansk kultur och historia
Några enkla japanska ord och frasere

Kursupplägg
Vi träffas en gång med möjlighet att boka fler tillfällen om gruppen önskar.
Kurstillfället är planerat att genomföras under mars månad.

Kontakta Katarina Andersson

katarina.a@folkuniversitetet.se