Förkunskaper
Eftersom en stor del av undervisningen bygger på individuell handledning vänder sig kursen till alla, nybörjare som mer avancerade. Nybörjare får en introduktion i ämnet, material och tekniker.
Mål
Efter avslutad kurs ska du känna till olika teckningstekniker och material, ha fått lust och mod att teckna och tränat ditt seende. Du har en bra grund för att kunna arbeta vidare på egen hand inom teckning eller för att fortsätta med t ex måleri, akvarell och kroki.
Innehåll
Teckningskursen ger dig en serie övningar vars syfte är att träna ditt bildseende. Du får också introduktion till bildskapandet med moment som komposition, form, perspektivlära, propositioner, ljus och karaktär. Teckningsövningar med indivduell handledning och dynamiska gruppövningar ingår i programmet. Ritteknik i behövligt mått kommer också att tas upp. Till första lektionen behöver du ta med dig penna och ritblock i A3 format. Vill du använda ritkol, eller annan teknik, går det också bra.
Undervisningsform
Vi arbetar med gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning. Gruppen består av max 6 deltagare. Efter dessa 4 tillfällen finns det möjlighet att förlänga kursen några tillfällen om gruppen så önskar det.
Material
Material ingår inte i kursavgiften. Du behöver ritblock i minst A3-storlek, blyertspennor (gärna mjuka t ex 3B, 5B) och radergummi. Övrigt material går läraren igenom.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje