Krokiteckning med levande modell - Kvällskurs

Plats Umeå

Välkommen till en ny kvällskurs i vår där vi vänder oss till dig som är nyfiken i krokiteckning! Under sex sessioner kommer vi tillsammans med levande modeller att utforska olika områden inom modellteckning, ställningar, skissande och poseringar - oavsett om du har erfarenheten med dig sen tidigare eller inte!

Boka nu

Kursupplägg

Vi kommer framförallt att arbeta utifrån individuell handledning, med levande modell som håller både långa och korta ställningar. Under kursen går vi igenom olika moment så som proportioner, syftning, stödpunkt, lodlinje, volym, mellanrumsformer, men också geometriska förenklingar, förkortningar, överskärningar, anatomi och individuellt uttryck. 

Under kursen kommer vi jobba med några mål som bland annat innefattar: 
•    Att du som är nybörjare lär dig grunderna i krokiteckning. Har du med dig erfarenheten av att teckna vill vi ändå skapa en möjlighet att utveckla ditt tecknande och ditt sätt att se nya vinklar
•    Kunskaper om proportion, spännpunkt, volym, rörelse, riktning och mellanrumsformer och dess betydelse för uttrycket i en teckning
•    Öva upp din förmåga att se aktivt
•    Individuell handledning anpassad efter dina erfarenheter, behov och önskemål, oavsett om du har jobbat med krokiteckning eller inte
•    Teckna olika modeller med olika personligheter och karaktärer
•    Gemensamma genomgångar där alla kan ta del av varandras arbeten, samt både få och ge respons

Material och upplägg

Folkuniversitetet tillhandahåller material i form av kol, rödkrita, blyerts, suddgummi, samt fixeringsspray och underlag. Vidare finns underlägg samt ordinärt skrivarpapper i A3-format (för de som inte vill ta med sig eget syrabeständigt skisspapper). Media som lämnar bestående spår på golv och möblemang får inte användas. Stolar samt stafflier finns att tillgå i lokalen.

Vi kommer att sträva efter att jobba med en lämplig belysning – just för att återge modellens skuggningar och högdagrar tillika podie för modellen. Vi planerar även att under några tillfällen pröva samarbeta med andra former och inslag för att utveckla upplevelsen under krokiteckningen, exempelvis lättare livemusik och bakgrunder. 
Tiden för respektive modellposition kommer variera från väldigt korta intervaller till längre poseringar. Emellertid kommer detta styras av cirkeldeltagarnas önskemål från gång till annan.

Under 5 tillfällen träffas ni som deltagare i Folkuniversitetets ateljé A204, Nygatan 43. Sessionerna kommer att genomföras övervåningen i ljus och luftig lokal.

Ibland planerar vi även in att pröva samarbeta med andra former och inslag för att utveckla upplevelsen under krokiteckningen, exempelvis lättare livemusik och bakgrunder. Tiden för respektive modellposition kommer variera från väldigt korta intervaller till max 20 minuter initialt. Emellertid kommer detta styras av cirkeldeltagarnas önskemål från gång till annan. 

Vi startar igång den 15 oktober och träffas tisdagar, klockan 18.30- ca. 21.00.

Kursledare

Ruxandra Centea

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Umeå

umea@folkuniversitetet.se

Kursperiod
15 okt 2024 - 12 nov 2024
Tisdag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
tis 15 okt 2024 kl 18:30-21:00
  • tis 22 okt 2024 kl 18:30 - 21:00
  • tis 29 okt 2024 kl 18:30 - 21:00
  • tis 5 nov 2024 kl 18:30 - 21:00
  • tis 12 nov 2024 kl 18:30 - 21:00
Plats
Nygatan 43, 90330 UMEÅ
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
502855
Pris
1495 kr