Homestyling med foto-workshop

Plats Stockholm

Drömmer du om att jobba som stylist? Det här är kursen för dig som vill ta det första steget och förvandla ditt stora intresse till din nya karriär.

Boka kursen nu

Målgrupp och förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som vill arbeta med homestyling som inredningsstylist. Inga förkunskaper krävs.

Mål

Efter avslutad kurs har du lärt dig mer om vad det innebär att jobba som stylist, vilka karriärmöjligheter du har och hur du tar dig an dina uppdrag – steg för steg. Du får även inredningskunskap, koll på de senaste trenderna och massor av praktisk kunskap.

Om homestyling

Homestyling handlar om att förmedla en känsla och tilltala våra sinnen. Ge hemmet karaktär och en personlighet. Att framhäva de största fördelarna med din bostad för den tilltänkta målgruppen. Det kan innebära såväl ny ljussättning, ommöblering och ommålning som städning och borttagning av överflödiga saker eller inköp av nya. Du får bara en chans att göra ett första intryck. Därför är det viktigt att den rätta känslan infinner sig redan när köparen kliver över tröskeln. Rätt utförd styling leder till att bilderna som fotograferna tar väcker ännu mer intresse och bidrar till att fler spekulanter besöker visningen. Spekulanterna får också ut mer av visningen när bostaden träder fram bättre, den bästa disponeringen av ytorna syns tydligt och spekulanterna börjar "flytta in mentalt".

Kursinnehåll och upplägg

  • Du får en planritning av kursledaren för ett objekt som ska inredas inför försäljning. Vi arbetar med collage/moodboard för att experimentera med olika sätt att möblera och inreda bostaden.
  • Gruppen består av upp till 12 deltagare. Du arbetar praktiskt med ditt projekt under kursledarens handledning och detta varvas med föreläsningar och gemensamma genomgångar för hela gruppen.
  • Kursen avslutas med en workshop då deltagarna delas in i mindre grupper och tillsammans med fotograf i en miljö får möjlighet att praktisera sina kunskaper och idéerna som vuxit fram under kursen. Du får mer information om detta kurstillfälle i samband med kursstart.

Kursmaterial

Det mesta av kursmaterialet ingår i kursavgiften, men några saker behöver du ta med själv och under första kurstillfället får du veta exakt vad du behöver. Det handlar framför allt om blyertspenna, radergummi och inrednings- och interiörtidningar att klippa ur, vilket behövs när du arbetar med ditt collage/moodboard.

Efter kursen

Prata med din kursledare om vilka alternativ som finns att utveckla dina färdigheter efter avslutad kurs. Ett bra tips är att ta reda på vad som krävs för att starta upp ditt eget företag, kanske gå en kurs i ämnet? Som inredningsstylist är det också viktigt att kunna marknadsföra sig, kunna ta bra foton och kunna hantera sociala medier.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
03 mar 2020 - 24 mar 2020
Ti 17:30 - 21:00
Tillfällen
4
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1040424
Pris
Ordinarie pris:
2400kr
Med rabatt:
1800 kr
Kan ej kombineras med andra erbjudanden.