Homestyling Seniorkurs

Plats Stockholm

För dig som ska sälja din bostad och vill få tips på hur man själv kan styla sitt boende inför försäljningen. Men även för dig som vill få enkla knep om inredning och hur man bäst möblerar ett rum.

Boka kursen nu

Målgrupp och förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som är senior och har ett intresse av inredning eller som vill lära dig hur du kan styla ditt hem på egen hand inför din bostadsförsäljning och även till dig som med enkla medel vill skapa ett trivsamt och fint hem. Inga förkunskaper krävs.

Mål

  • Du får handfasta tips om hur du med enkla medel kan förändra ditt hem - hus, lägenhet såväl som sommarhuset.
  • Du får konkreta råd om hur du rum för rum lyfter fram det bästa i hemmet.

Om homestyling

Homestyling handlar om att förmedla en känsla och tilltala våra sinnen. Ge hemmet karaktär och en personlighet. Att framhäva de största fördelarna med din bostad för den tilltänkta målgruppen. Det kan innebära såväl ny ljussättning, ommöblering och ommålning som städning och borttagning av överflödiga saker eller inköp av nya. Du får bara en chans att göra ett första intryck. Därför är det viktigt att den rätta känslan infinner sig redan när köparen kliver över tröskeln. Rätt utförd styling leder till att bilderna som fotograferna tar väcker ännu mer intresse och bidrar till att fler spekulanter besöker visningen. Spekulanterna får också ut mer av visningen när bostaden träder fram bättre, den bästa disponeringen av ytorna syns tydligt och spekulanterna börjar "flytta in mentalt".

Kursinnehåll och upplägg

  • Du får ta fram ett inredningsförslag av ett rum och arbetar med collage/moodboard för att experimentera med färger och idéer.
  • Du arbetar i grupp eller praktiskt med ditt eget projekt under kursledarens handledning och detta varvas med föreläsningar och gemensamma genomgångar för hela gruppen.
  • Gruppen består av upp till 12 deltagare.

Kursmaterial

Kursledaren tillhandahåller en del av kursmaterialet, men några saker behöver du ta med själv. Under första kurstillfället får du veta exakt vad du behöver. Det handlar framför allt om blyertspenna, radergummi och inrednings- och interiörtidningar att klippa ur, vilket behövs när du arbetar med ditt collage/moodboard.

Efter kursen

Prata med din kursledare om vilka alternativ som finns att utveckla dina färdigheter efter avslutad kurs. Ett bra tips är att ta reda på vad som krävs för att starta upp ditt eget företag, kanske gå en kurs i ämnet? Som inredningsstylist är det också viktigt att kunna marknadsföra sig, kunna ta bra foton och kunna hantera sociala medier.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
10 mar 2020 - 17 mar 2020
Ti 12:00 - 15:00
Tillfällen
2
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
1046745
Pris
1200 kr