Målgrupp
Den här kursen vänder sig till dig som har ett intresse för inredning och som vill få en större inblick och förståelse för inredarens yrkesroll, olika verktyg och praktiska arbete.
Kursen har som mål att ge deltagarna verktyg för att visualisera inredningsidéer till kund i form av konceptframtagning, moodboards, planskisser, möbleringsförslag och materialboards.
Med dessa verktyg kan du som deltagare efter avslutat utbildning genomföra enklare inredningsuppdrag. Kursinnehållet ger även en ordentlig grund för fortsatta studier inom inredning/design samt inblick för dig som vill starta egen verksamhet.
Innehåll
Under kursen varvas föreläsningar med praktiska uppgifter. Våra kursledare är alla yrkesverksamma inom respektive ämnesområde.
- Koncept
- Moodboard
- Målgrupp
- Behovsanalys
- Hemmiljö/offentlig miljö
- Ritteknik
- Plan och sektion
- Symboler för planritning
- Sketchup
- Inred olika rum
- Inredningsstilar
- Färgsättning
- Färgperception
- NCS
- Inredningsförslag till kund
- Materiallära
- Materialboard
- Belysningslära
- Homestyling
- Stilleben
- Presentationsteknik
- Att arbeta som inredare
- Branschkännedom i form av studiebesök
- Hemuppgifter
- Diplomeringsuppgift
- Projektpresentation med kritik och feedback
Undervisningsform
All tid på utbildningen är lärarledd, föreläsning och praktiskt arbete med uppgifter samt handledning. En del mindre projekt påbörjas på lektionstid och avslutas hemma. Utbildningen bygger på aktiv närvaro från dig och vi rekommenderar att man avsätter tid för cirka 4-8 h hemarbete/vecka - för repetition, egen fördjupning och för de hemuppgifter som ingår i utbildningen. Kursen innehåller även studiebesök och gästföreläsare inom olika specialområden.
Diplomarbete
Som en röd tråd genom hela utbildningen löper ett Diplomeringsarbete, ett inredningsprojekt till kund. Under arbetet får du tillfälle att praktiskt pröva de teorier, metoder och verktyg som du har lärt dig under utbildningen. Diplom utfärdas vid utbildningens slut efter godkänt Diplomeringsarbete och godkänd närvaro, minst 75% av tiden. Diplomeringen innebär således att du genomgått utbildningen med godkända resultat och visat att du tillgodogjort dig utbildningens syfte.
Studietakt
Utbildningens studietakt motsvarar 20 % av heltidsstudier. Utbildningen pågår under 12 veckor och omfattar 96 lärarledda timmar, därutöver förväntas du avsätta ytterligare några timmar per vecka för egenstudier.
Litteratur/material
- Tillgång till ett digitalt klassrum där alla uppgifter, kompendier och övningsuppgifter finns samlade.
- Kompendier och övningsuppgifter ingår i kursen liksom en del gemensamt material.
- Grundmapp med verktyg så som skallinjal, pennor och skissbok ingår.
- Eget material så som tex. materialprover behöver deltagaren införskaffa på egen hand.
Övrig info
Kursavgiften kan delbetalas.
Studiemedel utgår inte för denna utbildning.
Anmälningsvillkor
Folkuniversitetets allmänna anmälningsvillkor hittar du här men för denna utbildning gäller särskilda villkor vid avbokning innan kursstart:
Om du avbeställer utbildningen efter att ångerfristen löpt ut men före kursstart har du rätt till återbetalning av kursavgiften med avdrag för en avbokningsavgift på 10 % av kursavgiften, dock lägst 100 kronor. Vid avbokning av utbildningen senare än 7 dagar innan kursstart är avbokningsavgiften 50% av kursavgiften. Vid avbokning senare än en timme innan kursstart är du skyldig att betala hela kursavgiften.
Kursledare
Anna Bülow
Anna Bulow är projektledare, interior designer och textilformgivare som sedan 2007 har hjälpt tusentals uppdragsgivare att inreda hem inför försäljning samt att inreda privata bostäder och kontorsmiljöer.
Anna är utbildad i textilformgivning, måleri, skulptur, arkitektur och konsthistoria vid Carl Malmstens, Capellagården och vid Stockholms universitet. 2012 startade Anna en egen Inredningsstudio eller eget inredningsföretag efter 5 år som In House Stylist på Stadshem. Vi sidan av sitt egna företagande undervisar Anna på Folkuniversitetet.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg