Diplomerad Inredningskonsult -VT25

Plats Stockholm

En inredningskurs för dig som drömmer om att arbeta med inredning, behöver ta dina grundkunskaper till en högre nivå eller vill starta en ny karriär inom inredning och vill lära dig alla delar för att lyckas som inredare.

Boka nu

Boka med 2.000 kronors early bird-rabatt på kursavgiften senast 30 november. Rabatterat pris är 18 950 kronor (ordinarie 20 950 kronor). Kan ej kombineras med andra rabatter.

Kom på vårt digitala lunchwebbinarium där kursledaren Sofia Andrén berättar om utbildningen den 12/11 kl. 11.45-12.45. Boka dig via länken nedan:

Presentation på distans av utbildningen Diplomerad Inredningskonsult 

Diplomerad Inredningskonsult

Här får du kunskap och redskap för att arbeta som inredningskonsult. Du lär dig hur man jobbar som inredare och får en inblick i hur man startar upp sin verksamhet. Linjen varvar teori med praktiska övningar. Vi lär oss om inredningskunskap, färgsättning, företagande och design.

Linjen varvar teori med egna case och workshops där du får sätta dina nya kunskaper på prov. Linjen vänder sig till dig som vill arbeta med inredning eller som arbetar inom branschen idag och vill ta dina kunskaper vidare. Du lär dig genom övningar, digitala ritprogram och moodboards att förverkliga dina idéer och skisser och får även sätta ihop egna presentationer för att lyckas i mötet med en kund. Du lär dig skapa olika inredningsstilar och får ökad förståelsen för formgivningens betydelse för en välplanerad bostadsinredning.

Du lär dig bl.a. olika inredningstekniker, möbleringsplaner, färglära, ljussättning och stilguider för att med utgångspunkt från den nya kunskapen kunna skapa inredningar som ger wow-känsla och är anpassade efter det aktuella uppdraget. Utbildningen leder, efter godkänt diplomarbete, till ett diplom.

Förkunskaper

För att tillgodogöra dig utbildningen bör du ha god datavana, kunskap i officepaketet och gärna något bildprogram.

Målgrupp

Linjen vänder sig till dig som har ett starkt intresse för inredning och design, arbetar inom området idag och vill ta dina kunskaper vidare och till dig som har planer på att arbeta som inredningskonsult eller genomföra egna inredningsprojekt. Egen dator krävs för att genomföra linjen.

Mål

  • Att ge dig en grundläggande orientering i olika delområden inom inredning med fokus på heminredning
  • Att ge dig grundkunskaper om projektupplägg och skissmetoder.
  • Att stimulera din kreativitet så att du kan arbeta fram lösningar för hemmiljöer.
  • Att ge dig en inblick i stilhistoria.
  • Presentationsteknik/collage.

Undervisningsform

Utbildningen har en yrkesorienterad karaktär och är en modern utbildning där vi arbetar i smarta, digitala verktyg och program som; Floorplanner, Milanote och Color Adobe. Linjen bygger på aktiv närvaro från dig och varvar teori med praktiska övningar. Du kommer att få träffa gästföreläsare inom olika specialområden. Vi rekommenderar att man avsätter tid för cirka 3-4 timmars hemarbete per vecka - för repetition, egen fördjupning och de hemuppgifter som ingår i utbildningen. Utbildningen avslutas med ett diplomarbete som bedöms. Kursen gör uppehåll v. 9 för sportlov. 

Utbildningstakt

Utbildningen går på måndagar 9.00 - 15.15. Uppehåll v.14 påsk.  Utbildningens studietakt motsvarar 20 % av heltidsstudier. Utbildningen pågår under 13 veckor och omfattar 91 lärarledda timmar, därutöver förväntas du avsätta ytterligare ungefär 3-4 timmar per vecka för egenstudier. Kursen gör uppehåll v. 9 för sportlov. 

Innehåll

  • Designhistoria
  • Möbleringsplaner
  • Färglära
  • Materiallära
  • Stilguider
  • Bostadens utveckling


Digitalt

  • 2D och 3D Floorplanner
  • Presentationsteknik
  • Moodboards


Företagande

  • Budgetering
  • Offertskrivning
  • Sociala medier
  • Affärsplan


Övrigt innehåll

  • Trendspaning
  • Löpande workshops
  • Egna case
  • Utbildningen avslutas med ett diplomarbete som efter godkännande leder till diplom.

 

Material

Du får en materiallista samt en genomgång av denna när utbildningen startar. Egen dator och bärbar mus med skroll att koppla till din bärbara dator krävs för att genomföra kursen.

Diplomarbete

Som avslutning på utbildningen genomför du ett diplomarbete. Under arbetet får du tillfälle att praktiskt pröva de teorier, metoder och verktyg som du har lärt dig under utbildningen.

Diplom

Diplom utfärdas efter utbildningens slut för de deltagare som varit närvarande minst 75% av tiden och förutsatt att hela avgiften är betald. Om du uppfyller dessa grundläggande krav och dessutom har godkända resultat på certifieringsarbetet får du ett diplom som styrker din kompetens. Diplomeringen innebär således att du genomgått utbildningen med godkända resultat och visat att du tillgodogjort dig utbildningens syfte.

Anmälan

Anmälan görs här via hemsidan eller genom att ringa oss på 08-789 42 00. Se kompletta anmälningsvillkor i länken nedan.

Folkuniversitetets allmänna anmälningsvillkor hittar du ilänken nedan men för denna
utbildning gäller särskilda villkor vid avbokning innan kursstart:
Om du avbeställer utbildningen efter att ångerfristen löpt ut men före kursstart har du rätt till
återbetalning av kursavgiften med avdrag för en avbokningsavgift på 10 % av kursavgiften, dock
lägst 100 kronor. Vid avbokning av utbildningen senare än 7 dagar innan kursstart är
avbokningsavgiften 50% av kursavgiften.


Betalning

Vi samarbetar med Walley kring betallösning och du kan välja mellan att betala hela summan i förväg eller att använda olika alternativ för delbetalning. 

Delbetalning möjlig

Du kan välja mellan att betala hela kursavgiften i samband med kursstart eller att delbetala en gång per månad under kursens gång (inga extra kostnader läggs på för det). Om du önskar delbetalning så meddela oss i samband med din anmälan. Vid frågor kontakta kundtjänst på direkt@folkuniversitetet.se. 

Utbildningen går på deltid för att kunna kombineras med arbete eller andra studier.

15 % rabatt om du går ytterligare en kurs.

Om du väljer att gå ytterligare en kurs ( ej diplomkurser eller linjer) under den termin du studerar på någon av våra utbildningslinjer får du 15 % rabatt på våra kurser inom alla estetiska ämnen (konst, konsthantverk, textil, film, inredning, musik och teater). Erbjudandet gäller ej avgiften för utbildningslinjer eller skolor. OBS! För att ta del av rabatten så måste du boka dig hos vår kundtjänst via mejl eller telefon.

Länkar

Se film med kursledaren och kurspresentation här.

Anmälningsvillkor

 

 

Kursledare

Pernilla Ström

Pernilla Ström är inredningsarkitekt och designstrateg och har arbetat med inredning sedan 1990. Hon har en masterutbildning i estetiska vetenskaper från Stockholms universitet och kurser i arkitektur, färg och ljus från KTH och Konstfack.

Under åren har kunskaperna byggts på och blivit allt bredare. Pernilla har arbetat med de flesta nischer inom inredningsyrket och bland annat förkovrat sig i konst och hotelldesign, färg- och ljussättning och arkitekturhistoria. Hon har lång erfarenhet av färgsättning genom sitt arbete med färgkartor och koncept till företag som Svenska Bostäder, Botkyrkabyggen, SKB, Stockholmshem och Familjebostäder. Hon har inrett och färgsatt hotell, skolor och kontor

Pernilla Ström

Sofia Andrén

Sofia Andrén är Visual Merchandiser, konceptdesigner, inredare och stylist och har arbetat med att designa och utveckla butiksmiljöer och bostäder under många år.

Sedan 2014 är hon huvudlärare för utbildningen Diplomerad Visual Merchandiser på Folkuniversitetet i Stockholm, och från hösten 2019 även för utbildningen Diplomerad Inredningskonsult.

Sofia har under åren utbildat många kreativa elever i visual merchandising, homestyling och inredning. Sedan 2014 driver hon också bolaget Hi Five Studio.

Sofia Andrén

Maria Larsson

Lars Folt

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
17 feb 2025 - 19 maj 2025
Måndag
Antal tillfällen
13
Första tillfället
mån 17 feb 2025 kl 09:00-15:15
  • mån 24 feb 2025 kl 09:00 - 15:15
  • mån 3 mar 2025 kl 09:00 - 15:15
  • mån 10 mar 2025 kl 09:00 - 15:15
  • mån 17 mar 2025 kl 09:00 - 15:15
  • mån 24 mar 2025 kl 09:00 - 15:15
  • mån 31 mar 2025 kl 09:00 - 15:15
  • mån 7 apr 2025 kl 09:00 - 15:15
  • mån 14 apr 2025 kl 09:00 - 15:15
  • mån 28 apr 2025 kl 09:00 - 15:15
  • mån 5 maj 2025 kl 09:00 - 15:15
  • mån 12 maj 2025 kl 09:00 - 15:15
  • mån 19 maj 2025 kl 09:00 - 15:15
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
91
Kurs-ID
120625
Pris
18750 kr