Silverlera - prova på

Plats Stockholm

Här får du prova på att skapa smycken av Silverlera - finsilver i konsistens som lera. Det är enkelt att forma och möjligheterna är oändliga.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Om silverlera

Silverlera har inneburit en revolution i hur man kan skapa med finsilver. Du kommer snabbt framåt och får se resultat.

Innehåll

Vi börjar med att gå igenom material, utrustning och verktyg och fortsätter med att arbeta med själva silverleran. Du kommer att färdigställa ett par smycken.

Material

Materialomkostnader ingår till ett värde av 350 kronor.

Undervisningsform/kursupplägg

Endagskurs. Gemensamma genomgångar av certifierad lärare i silverlera samt individuellt arbete med lärarstöd. Gruppen består av max 8 deltagare.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Gunilla Westerlund

Gunilla Westerlund är silversmed och hantverkspedagog med utbildning från bland annat Nyckelviksskolan, Konstskolan i Uppsala och Paris samt Maskörskola (Paris).

Efter lång tid inom olika konstformer har hon fastnat för smide och smyckestillverkning där hon applicerar sina olika konstuttryck

Gunilla har undervisat kurser på Folkuniversitetet sedan 2007 och startade även själv som elev på Folkuniversitetets 1-åriga utbildning Silversmide & Smyckesdesign. Förutom kurser i silversmide så undervisar hon även kurser i bland annat Tenntrådsarmband, Silverlera och andra smyckestekniker.
Med sin breda bakgrund inom olika konstformer brinner hon för skapandet och att prova nya material. I sin egen verkstad älskar hon att skapa nytt och komma på nya kursidéer.

Gunilla hämtar sin inspiration från naturen och har även en passion för olika stilar inom konsten, till exempel Rokoko och Jugend/Art Nouveau.

Gunilla Westerlund

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
25 apr 2020 - 25 apr 2020
Lö 11:00 - 15:30
Tillfällen
1
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1043288
Pris
1250 kr