Silversmide Corpus

Plats Stockholm

Silversmide/corpusarbete omfattar andra och ofta lite större föremål än smycken. Det kan vara exempelvis skålar, vaser, dosor/askar/burkar, ljusstakar eller ett kaffemått.

Förkunskaper

En kurs för dig som redan har gått på någon av våra sedvanliga kurser i silversmide/smycken och som nu vill prova på något annat.

Innehåll

Kursen inleds med en föreläsning med exempel på olika klassiska corpustekniker som skålslagning, drivning eller träckning samt andra vanligen förekommande tekniker där man bygger upp en form av flera delar/sektioner med hjälp av stomlödningar, bockning etc.

Material

Materialet köper du hos oss till självkostnadspris. Främst arbetar vi i silver men om du vill kan du också arbeta i andra metaller som exempelvis mässing eller koppar.

Undervisningsform/kursupplägg

Du skapar dina egna unika föremål under personlig handledning från kursledaren både vad gäller design och hantverkstekniker. Gruppen består av 6-10 deltagare.

Viktig information

Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under en graviditet (vi har utsug vid varje arbetsplats för detta men kan inte lämna några garantier).

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Påbyggnadslinjen, Smyckeslinjen eller vår heltidsutbildning Silversmide & Smyckedesign.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer/konsthantverkare med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Rolf Lindståhl

Silversmeden Rolf Lindståhl; utbildad på Guldsmedsskolan i Strålsnäs och på Konstfackskolan i Stockholm, undervisar sedan många år som lärare inom sitt yrkesområde.

Rolf har sedan mitten på 70-talet varit yrkesverksam silversmed med egen ateljé, och har haft ett antal separatutställningar med eget corpussilver, flertalet på Nutida Svenskt Silver i Stockholm där han också varit medlem i många år.

Hemsida: www.rolflindstahl.se

Rolf Lindståhl

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
04 mar 2020 - 15 apr 2020
On 17:15 - 21:00
Tillfällen
6
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
1054992
Pris
3650 kr