Silversmide för seniorer

Plats Stockholm

Vill du prova på att smida egna smycken i silver? Här träffas vi för att i lugna och trivsamma former lära oss silversmidets ädla konst. På den här kursen tar vi in max 8 deltagare.

Förkunskaper

Kursen är för både nybörjare och erfarna.

Mål

På kursen skapar du ett eller flera smycken efter egen design och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Innehåll

Du kommer att arbeta med filning, sågning, lödning och materialförflyttning. Lämpligt som första projekt för en nybörjare är att göra en ring eftersom den processen involverar alla grundläggande moment inom silversmide.

Material

Materialet köper du hos oss till ett självkostnadspris och betalas direkt till kursledaren under kursens gång.
Materialkostnaden varierar beroende på hur mycket eller lite du hinner göra samt hur stora eller små saker du väljer att göra. Material för en hel kurs kan kosta allt från ca 100 kr och uppåt.
Främst arbetar vi i silver men om du vill kan du också arbeta i andra metaller som exempelvis mässing eller koppar som är billigare.

Undervisningsform/kursupplägg

Du skapar dina egna unika smycken under personlig handledning från kursledaren både vad gäller design och hantverkstekniker. Gruppen består av 5-8 deltagare.

Lov

Kursen har uppehåll v.15, 18 och 21.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Gunilla Westerlund

Gunilla Westerlund är silversmed och hantverkspedagog med utbildning från bland annat Nyckelviksskolan, Konstskolan i Uppsala och Paris samt Maskörskola (Paris).

Efter lång tid inom olika konstformer har hon fastnat för smide och smyckestillverkning där hon applicerar sina olika konstuttryck

Gunilla har undervisat kurser på Folkuniversitetet sedan 2007 och startade även själv som elev på Folkuniversitetets 1-åriga utbildning Silversmide & Smyckesdesign. Förutom kurser i silversmide så undervisar hon även kurser i bland annat Tenntrådsarmband, Silverlera och andra smyckestekniker.
Med sin breda bakgrund inom olika konstformer brinner hon för skapandet och att prova nya material. I sin egen verkstad älskar hon att skapa nytt och komma på nya kursidéer.

Gunilla hämtar sin inspiration från naturen och har även en passion för olika stilar inom konsten, till exempel Rokoko och Jugend/Art Nouveau.

Gunilla Westerlund

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
02 apr 2020 - 28 maj 2020
To 10:00 - 13:45
Tillfällen
6
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
1055443
Pris
3375 kr