Från skräp till nytta – släng inte, återbruka!

Plats Södertälje

Är du trött på sopberget? Bryr du dig om miljön och tycker om att göra saker med händerna? Vill du få praktiska och roliga tips om vad du kan göra med ditt vanliga skräp istället för att slänga det? På den här kursen får du lära dig enkla, handfasta tips om...

Boka kursen nu

Förkunskaper
Det här är en nybörjarkurs och du behöver inga förkunskaper.

Mål
Att lära sig nya tekniker och material, få kännedom om sin egen konsumtion och öppna upp för nya idéer och synsätt på vad skräp är och hur vi kan ta tillvara på det..

Innehåll

  • Fläta korgar och underlägg av gamla tidningar
  • Virka en matta av dina gamla kläder
  • Vik en plånbok av mjölkpaket
  • Sy en väska eller påse av kaffepaket

Material
Tidningar, t-shirts, kaffepaket, mjölk eller juicepaket. Vid varje kurstillfälle uppmanas deltagarna att ta med sig sitt eget material, lämpat för det kursmomentet, att arbeta med. Din cirkelledare informerar i god tid innan kurstillfället om vilket material som skall tas med.

Undervisningsform/kursupplägg
Vi kommer att arbeta med självständigt skapande och gruppdiskussioner.

Ronja Olsson

Ronja Olsson har en gedigen erfarenhet och bakgrund inom estetvärlden. Hon har tidigare studerat Recycle design – återbruk vid Eskilstuna Folkhögskola och har efter det varit projektledare för "Återbruka med oss" - ett integrationsprojekt med fokus på skapande återbruk för nyanlända.

Hon har studerat gatukonst på Gatans galleri på Södra Stockholms folkhögskola och var aktivistkonstnär vid konst och teaterprojekt Satans demokrati- Satans död, 2018. Du kan följa Ronjas gatukonst på instagram "stickochgarna".

Ronja är väldigt engagerad av zero waste och DIY (gör-det-själv). Hon brinner för naturliga produkter och en giftfri vardag. Ronja stora intresse är även att experimentera fram olika färger och mönster – därav hennes stora engagemang för växtfärgning – som också grundar sig i ett återbruk- och giftfritt miljötänk då hon använder sig av naturliga restprodukter från vardagen till sin färgning.

Ronja har erfarenhet av att arbeta med såväl stora som små grupper, både med barn och vuxna. Hon anser att skapande inte har några gränser, varken när det kommer till vad man använder eller vem som gör det.

Till vardags arbetar Ronja som handledare på stöd och matchning på folkuniversitetet i Eskilstuna. På fritiden ägnar hon sig åt odling, målning och återbruk.

Ronja Olsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
14 mar 2020 - 15 mar 2020
Lö 09:30 - 16:30
Sö 09:30 - 16:30
Tillfällen
2
Plats
Storgatan 3, 15172 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1020446
Pris
1150 kr