Sticka tvåfärgad patentstickning, så kallad brioche Distans Live

Plats Distans

Vill du lära dig sticka den trendigaste sticktekniken just nu? Du kanske har hört talas om brioche och undrar vad det är? På svenska kallas tekniken patentstickning. Det som nu är så populärt är tvåfärgad patentstickning. Här får du lära dig grunderna.

Boka nu

Förkunskaper

Man behöver grundläggande kunskaper i stickning som uppläggning och avmaskning, räta och aviga maskor, minskningar och ökningar. Om man inte vill sticka magic loop behöver man redan behärska att sticka på strumpstickor. 

Om du tycker att flerfärgsstickning känns lite för svårt, men ändå vill ta nästa steg i din stickning kan patent, eller brioche som det kallas på engelska, vara helt rätt för dig.

Innehåll

  • Vi lär oss lägga upp maskor med två färger.
  • Vi lär oss sticka tvåfärgad patent fram och tillbaka.
  • Vi lär oss att göra minskningar och ökningar i patent.
  • Vi lär oss sticka tvåfärgad patent runt 
  • Kursledaren lär ut magic loop, men om du redan behärskar strumpstickor och föredrar det så går det också bra. 
  • Vi stickar antingen en mössa eller en tubhalsduk runt i tvåfärgad patent. 
  • Om någon vill så lär kursledaren dig att sticka tvåfärgad patent med en tråd i var hand – detta är en bonus om man vill lyfta sitt stickande lite ytterligare, men är inte svårt att lära sig. 

Målet med kursen är att lära sig magic loop, tvåfärgad patent runt och fram och tillbaka, samt att ha en färdig accessoar i patentstickning när kursen är klar.

Material

Man behöver ha eget garn och stickor. En rundsticka som är 100 cm lång med smidig kabel, och ett garn som ger dig en masktäthet på 20 maskor i vanlig slätstickning med dina valda stickor. Du behöver ca 100g vardera av två färger. 

Undervisningsform/kursupplägg

Undervisningen sker på distans, vi träffas på zoom och visar och förklarar, jag gör små videos man kan titta på själv, och man förväntas sticka lite hemma mellan träffarna.

Kursledare

Jenny Engelbrektsson

Jag heter Jenny Engelbrektsson, jag är språkvetare i grunden med stor förkärlek för svenska i text och tal. Utöver det älskar jag även stickning, som är såväl min hobby som min passion, och då och då undervisar jag till och med i det. Jag bor med min hund Bono i Bergsjön, Göteborg.

Jag undervisar i Svenska som främmande språk, främst på distans och för föräldralediga, just nu på A1 och B1-nivå. Dessutom jobbar jag med lite specialkurser som är inriktade på att hjälpa utlandsfödda kvinnor att komma närmare arbetsmarknaden, samtidigt som de får jobba med sin svenska.

Jag är som sagt språkvetare, med svenska som huvudämne, och jag har också studerat litteraturvetenskap och svenska som andraspråk på universitetet, så jag är ämnesbehörig att undervisa i svenska på gymnasienivå, och SFI. Att lära ut svenska till vuxna är det roligaste jobb jag någonsin har haft!

Med mina kurser vill jag att mina deltagare får större självförtroende, att de vågar prata och uttrycka sig på svenska är det viktigaste för mig. Dessutom ska vi ha roligt, och känna att klassrummet är en trygg plats där vi får och vågar försöka.

Min drömkurs som lärare vore en kurs där mina elever lärde sig sticka och prata svenska samtidigt.

Dessutom tackar jag sällan nej till en utmaning.

Jenny Engelbrektsson är lärare i svenska som främmande språk på Folkuniversitetet i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
21 okt 2024 - 11 nov 2024
Måndag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
mån 21 okt 2024 kl 18:30-20:45
  • mån 28 okt 2024 kl 18:30 - 20:45
  • mån 4 nov 2024 kl 18:30 - 20:45
  • mån 11 nov 2024 kl 18:30 - 20:45
Studietimmar
12
Kurs-ID
117802
Pris
1275 kr