Förkunskaper
Den här kursen passar dig som redan kan grunderna i stickning, såsom att lägga upp maskor, sticka räta och aviga maskor.
Mål
Målet med den här kursen är att du ska lära dig grunderna i Magic Loop-tekniken och kunna sticka runda projekt som sockor och vantar utan att använda strumpstickor.
Innehåll
Under kursen får du lära dig:
• Vad Magic Loop är och vilka fördelar tekniken har.
• Hur du kommer igång med rätt rundsticka och kabel.
• Grundläggande teknik för Magic Loop.
• Att sticka runt utan skarvar eller trassel.
• Anpassning av mönster från strumpstickor till Magic Loop.
Kursupplägg
Kursen omfattar tre tillfällen, totalt nio studietimmar. Vi varvar praktiska övningar med personlig handledning. Du får möjlighet att ställa frågor och öva med stöd av kursledaren.
Ta med egen rundsticka med minst 80 cm kabel och garn.
Studiematerial
Kursmaterial ingår inte i kurspriset. Ta med egen rundsticka och garn. Rekommendationer för material skickas ut innan kursstart.
Kursledare
Din kursledare är erfaren inom stickning och specialiserad på Magic Loop-teknik. Med pedagogisk skicklighet och passion för hantverk guidar Christin dig genom varje steg.
Anmäl dig nu och upptäck hur Magic Loop kan revolutionera ditt sätt att sticka!
Kursledare
Christin Wilsson
Jag heter Christin Wilsson och jag är utbildad möbelrestaurerare med eget företag och jag brinner verkligen för hantverk i alla möjliga former. Det började när jag var 6 år och lärde mig virka, sen dess har det eskalerat till en mindre galenskap, men en underbar sådan. För närvarande lever jag särbolivet med en partner i Trollhättans centrum, medan jag drar mig tillbaka till min lilla stuga ute på landet utanför Frändefors. En stuga som är fylld med garner, gamla möbler, böcker om hantverk − och en knäpp katt som håller koll på alla fyrbenta varelser i skogen och på gården.
Det är något särskilt att få sätta sig ner i soffan och sticka något som ska ges bort till en kär vän, värma frusna mormor eller kunna njuta av att få ta på sig egenstickade plagg. Men det är inte bara den färdiga produkten som är målet, det är också att få ta tillvara på kunskapen som sitter i våra händer och som generation efter generation delat med sig av.
Jag har stickat mer eller mindre varje dag i över 10 år och innan dess var det virkning som var mitt huvudhantverk. Jag har utbildat mig i stickning vid Västerbergs Folkhögskola och har arrangerat och hållit i stickkurser sedan dess. Jag har även arbetat med att färga garn, göra stickmönster och lärt mig att spinna garn både på slända och spinnrock.
Jag kunde inte heller motstå att gå en distanskurs i Kulturvård vid Vadstena Folkhögskola, så det är väl säkert att säga att jag tycker om hantverk.
Som cirkelledare vill jag vara med att sprida glädjen i hantverket och jag tror verkligen att alla kan sticka, var och en efter sina egna förutsättningar. Forskning visar att människan berikas och mår bra och bättre när den får aktivera händerna, det vill jag ge mina kursdeltagare.

Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Trollhättan