Redesign - sy om dina kläder

Plats Malmö

Har du kläder i garderoben som du vill förnya eller återanvända till nya modeller? Vill du ta var på det du har hemma istället för att köpa nytt? Under denna kurs lär du dig skapa nytt av det du redan äger för ett mer hållbart mode.

Boka nu

Kursinnehåll

Har du kläder som du vill sy om för bättre passform, ändra modell eller återanvända till helt nya plagg? På den här kursen får du lära dig både hur du syr om och justerar kläder efter dina specifika önskemål, men även tips och hjälp med att använda textilier du har hemma för att ge dem nytt liv.

Du får hjälp att ändra ett eller flera befintliga plagg, till exempel hur du lägger upp byxben, förändrar passformen på en skjorta eller förverkligar en ny designidé med ett av dina plagg.

Under kursen får du:

  • ge nytt liv åt kläder du har hemma 
  • kunskap om hur du ändrar modellen på ett befintligt plagg
  • tips och tricks för bättre resultat
  • individuell hjälp från läraren

Kursupplägg

Kursens utgångspunkt är att återanvända plagg och textilier du redan har istället för att köpa nytt. Du får vägledning, tips och råd av en kursledare med både sömnads- och mönsterkonstruktionserfarenhet.

I huvudsak individuell handledning som varvas med genomgångar i grupp.

Kurstiden inkluderar 30 minuter lunch/dag.

Förkunskaper

Kursen riktar sig till dig som har viss erfarenhet av sömnad och vill lära dig möjligheterna inom textilt återbrukr. Undervisningen sker individuellt och anpassas efter varje deltagares nivå och sömnadsprojekt.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Du tar själv med de plagg du vill sy om eller tyger du har hemma. Ta även med dig tråd som matchar din textil. Symaskiner finns att låna i syateljén.

Kursledare

Eva Söderholm

Eva är utbildad herrskräddare, mönsterkonstruktör, designer och konstterapeut.

Med lång erfarenhet inom bland annat skrädderi, kostymsömnad och vuxenutbildning är hon trygg i sin pedagogik. Hon är lyhörd, flexibel, van att undervisa och hjälpa deltagarna utveckla sina färdigheter.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Malmö

kundservice.syd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
28 sep 2024 - 29 sep 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 28 sep 2024 kl 10:00-15:00
  • sön 29 sep 2024 kl 10:00 - 15:00
Plats
Regementsgatan 4, 21142 MALMÖ
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
409005
Pris
1645 kr