Mönsterkonstruktion, helg

Plats Borås

På kursen kommer du att få lära dig grunderna i mönsterkonstruktion för att på ett enkelt sätt kunna konstruera egna grundmallar samt anpassa befintliga mönster efter egna mått och idéer.

Boka reservplats
Kursen riktar sig till dig som har som mål att fördjupa eller repetera dina kunskaper i mönsterkonstruktion.

Målgrupp
Vi tror att du som söker har som mål att utveckla dig eller söka vidare till högre utbildning. Det är önskvärt med sömnadsvana för att du ska få bäst utväxling av kursen. Här får du kännedom om arbetsprocessen, du tillägnar dig begreppsapparaten och får kunskap om mönsterkonstruktion som ämne. Det är bra men inte nödvändigt om du har erfarenhet av att sy efter färdiga mönster. Vi utgår från grundmallarna och du konstruerar egna efter just dina mått, så att du skapar personliga grundmallar.

Mål
Du lär dig konstruera personliga grundmönster efter dina mått.

Innehåll
Du får lära dig hur du tar relevanta mått och ändra grundmallar efter dina personliga mått. Du syr toile av alla grundmönster som därefter provas av.

Undervisningsform
I kursen kommer gemensamma genomgångar att varvas med självständigt arbete.

Litteratur/material
Du behöver penna, måttband, miniräknare, tyg- och papperssax, sprättare, knappnålar, sytråd, 4 meter bomullsväv (lakansväv går bra om det inte är för urtvättat) och en pärm med plastfickor.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Borås Tel: 033-722 59 50

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
29 feb 2020 - 01 mar 2020
Lö 10:00 - 16:00
Sö 10:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Viskastrandsgatan 5, 50630 Borås
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1047178
Pris
1275 kr