Rolig nåltovning

Plats Kristianstad

Nåltovning är ett kreativt hantverk där endast fantasin sätter gränser för skapandet.

Boka kursen nu
Tovning är en mycket gammal teknik där man vanligtvis bearbetar kardad ull till en sammanhängande form genom att bearbeta ull med varmt såpvatten för att hakarna i ullens fibrer skall fästa i varandra. På den här kursen använder vi istället en specialtillverkad nål med hullingar. Möjligheterna är många och kursledaren inspirerar och vägleder dig genom kursen.
Kursen kommer att äga rum 18/3, 25/3 och 1/4.

Mål

Du lär dig nåltovningstekniken och hur du kan tillverka olika föremål.

Kursinnehåll

Du kommer att lära dig hur du med hjälp av nåltovning tillverkar olika alster av kardad ull. Du lär dig grunderna i nåltovning vid första tillfället och utmaningarna växer sedan på de kommande sammankomsterna.

Förkunskaper

Du behöver inte ha några förkunskaper.

Material

Grundmaterial ingår i kurskostnaden, till ett cirka pris av 450 kr. Det går att köpa extra material av kursledaren.

Linda Jönsson

"När jag för 8 år sedan började skapa mer regelbundet med mina händer kände jag tydligt hur bra jag mådde av det. Skapandet är den balans i livet som så många av oss söker."

Linda är utbildad Socionom och har bl.a. arbetat som skolkurator i 10 år och med samtalsstöd åt familjer i 5 år.

Genom åren har hon gått ett antal kurser i hantverk med tyngdpunkt på betong och skulptering. 2015 startade hon sitt företag Tivoliboden. Därigenom leder hon kurser, har butik på landet och skulpterar i betonglera.

Lindas mål med sina kurser är att kursdeltagarna skall känna att de lär sig något nytt eller utvecklar sin färdighet. Att de får en inspirerande och trevlig stund i samvaro med andra, samt att de går från kurslokalen med ny energi.

Genom att leda kurser i skapande hoppas hon locka in fler i den hälsofrämjande skaparbubblan. En bubbla som vi vet stöds av forskning.

 

Linda Jönsson

Har du frågor?

Kontakta Donatella Prete

donatella.prete@folkuniversitetet.se

Tid
18 mar 2020 - 01 apr 2020
On 17:30 - 19:45
Tillfällen
3
Plats
Götgatan 6, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
9
Kurs-ID
1047854
Pris
1485 kr