Så påverkar sociala relationer ungas hälsa

Plats Halmstad

Trots att unga själva idag håller med om att de har det ganska bra, uppger många att de samtidigt mår dåligt. Hur är det möjligt?

Boka kursen nu

Jo, genom att de befinner sig mitt i en social miljö med olika relationer och nätverk som påverkar dem. Relationerna till kompisar och till familjen kan vara stödjande och skyddande men även negativa och rent av destruktiva. I ett föränderligt samhälle där kraven är höga är våra sociala relationer viktiga för vårt välmående. I den här föreläsningen visar Mikael Ahlborg hur känsliga ungdomar är i sin sociala miljö, exempelvis sin plats i kompisgänget. Om vi förstår mer om hur ojämlikheter i hälsa bland unga kan förklaras och synliggöras, kan både skola och vård arbeta bättre för att hjälpa ungdomar.

Under kvällen får du även ta del av en dansuppvisning av ungdomar som satt ihop ett program specifikt för kvällen. Efter föreläsningen deltar de i samtal om forskarens ämne.

Föreläsare

Mikael Ahlborg är doktorand inom hälsa och livsstil vid Högskolan i Halmstad.

Praktisk information

Evenemanget äger rum på Kulturhuset Najaden och är gratis för dig under 20 år, student eller över 65 år. Om du är student, vänligen uppge det i Meddelande-rutan vid anmälan.

Kontakta Hedvig Weibull

hedvig.weibull@folkuniversitetet.se