Vardagsortopedi för aktiva män – kroppssmart hälsa och träning

Plats Stockholm

För att hylla internationella mansdagen inriktar sig föreläsningen i första hand till män som vill fortsätta träna och vara aktiva – men andra är också välkomna! Kroppen förändras av belastning och åldrande; specialistläkaren Soheila Zhaeentan gör en genomgång av allt vi kan göra själva för att fortsätta må bra.

Boka nu

Redan när du passerat 35-årsstrecket har du förlorat ungdomens förlåtande faktor. Du behöver jobba mer för att fortsätta må bra, vara aktiv och rörlig och leva länge. Det finns mycket vi kan göra själva för att fortsätta träningen och hålla oss starka, även när små skador börjar uppträda. 

Ortopedläkaren och författaren Soheila Zhaeentan riktar sig den här gången speciellt till män som vill lära sig mer om kroppen, hälsa och träning ur ett manligt perspektiv. Under en liknande föreläsning på Folkuniversitetet i våras spred Soheila Zhaeentan kunskap och inspirerade till träning och rörelse. Aulan var fylld till sista plats och dominerades av kvinnliga åhörare - men det är inte bara kvinnor som behöver lära sig om kropp, rörelse och välmående. Så ta med vänner, arbetskamrater, sonen, pappan och kusinen och ha en mycket rolig och lärorik kväll tillsammans. Självklart är kvinnor också varmt välkomna.

Innehåll

Alla människor har en kropp med armar och ben med leder som förändras med åren. Men när vardagsträningen gör att det smärtar eller knakar, knastrar och klickar i lederna eller i rygg och nacke blir vi frågande – ska vi fortsätta eller begränsa oss? 

Under föreläsningen gör Soheila Zhaeentan en genomgång av rörelseorganens funktion och vanliga besvär samt ger rekommendationer för hur vi kan självbehandla de vanliga ortopediska krämporna, men framför allt hur vi kan förebygga dem och vara starka och rörliga livet ut – vardagsortopedi för folk som vill fortsätta röra sig!  

Soheila Zhaeentan, specialistläkare i ortopedi verksam på läkarmottagning i Stockholm, tar avstamp i sin nyligen utgivna bok Kroppssmart, vardagsortopedi för folk i rörelse (Natur & Kultur 2023). Boken kommer även att finnas till försäljning till specialpris.

Föreläsare

Soheila Zhaeentan, med. dr inom ortopedi, utbildade sig till läkare på Karolinska institutet, disputerade med en avhandling om axelkirurgi och är sedan drygt 20 år specialistläkare inom ortopedi. Hon har gedigen klinisk erfarenhet från både stora och mindre sjukhus i Sverige, Norge och Australien där hon gjorde en ettårig fellowship inom idrottsmedicin. Soheila Zhaeentan är bosatt och verksam i Stockholm. 

Föreläsningen ges med stöd från Folkuniversitetsföreningen.

 

 

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
19 nov 2024 - 19 nov 2024
Tisdag
Antal tillfällen
0
Första tillfället
tis 19 nov 2024 kl 18:00-19:45
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
119286
Pris
200 kr