Att leva i det lästa – Ellen Key och boken som andligt rum

Plats Stockholm

Välkommen till en inspirerande föreläsning om Ellen Keys pedagogik från "Barnets århundrade" (1900). Upptäck hur Key framhåller böckers och läsandets betydelse för barns fantasi och kreativitet, med exempel från hennes egna läsupplevelser. Följ med på en resa där böcker skapar ett andligt och skapande rum.

Boka nu

Föredraget utgår från Ellen Keys pedagogik som hon utvecklade i boken Barnets århundrade (1900). Här förklarar hon vikten av böcker och läsandet, särskilt för barn, med exempel från de böcker hon själv läst och de berätterskor som hon lyssnat till. Hennes budskap handlar om läsandet som grunden för människans fantasi och kreativitet - ett andligt och skapande rum.

Om föreläsaren
Sedan 2008 har Hedda, i samarbete med Ellen Keyinstitutet och Folkuniversitetet, föreläst om Ellen Key, hennes liv och idévärld. Hon har därutöver arbetat som handledare och lärare i religionshistoria vid Stockholms universitet och Marie Cederschiöld högskola samt föreläst och hållit i studiecirklar om Ellen Key för Senioruniversitetet. Åren 2001–2016 arbetade Hedda som föreståndare på Ellen Keys Strand och har ett stort eget bildmaterial som hon gärna visar och berättar om i sina föreläsningar. I maj 2023 disputerade hon vid Stockholms universitet om Ellen Keys livsåskådning.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
5 nov 2024 - 5 nov 2024
Tisdag
Antal tillfällen
0
Första tillfället
tis 5 nov 2024 kl 18:15-19:45
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
114090
Pris
0 kr