Intresseanmälan: Rusta Stockholm

Plats Stockholm

Välkomna till denna studiecirkel om beredskap och krishantering. Studiematerialet är framtaget av Stockholms 9 studieförbund: ABF, Studieförbundet Vuxenskolan, Studiefrämjandet, Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet, Sensus studieförbund, Medborgarskolan, Studieförbundet bilda, Folkuniversitetet och Ibn Rushd.

Boka nu

Studieförbunden i Stockholm har gemensamt tagit fram ett studiematerial som kan ligga till grund för en studiecirkel med syfte att rusta oss för att ta oss an samhällsförändringar och vår förhoppning är att det här materialet kan bidra till att utforska hur vi kan förbereda oss för oväntade händelser som kan påverka vår vardag, allt från naturkatastrofer till samhällskriser. Beredskap handlar om att vara förberedd och ha de rätta verktygen och kunskaperna för att hantera sådana utmaningar och minska deras konsekvenser. 

Det senaste året har vi hört forskare, experter och politiker pratat om vikten av att förbereda sig för oväntade händelser och flera har nämnt vikten av att göra det tillsammans. Gemenskap beskrivs som en nyckelfaktor till hur väl vi klarar en kris. 

Studiematerialet kan användas i en cirkel i den konstellation du önskar men är specifikt anpassat för vänner och familj eller med dina grannar. 

Genom att klicka på "boka nu" registrerar du dig som intresserad av att starta eller delta i en cirkel. Du kommer bli kontaktad av en medarbetare från Folkuniversitetet inom ett par dagar.

 

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
30 okt 2024 - 30 okt 2024
Fredag
Antal tillfällen
4
Första tillfället
ons 30 okt 2024 kl -
Studietimmar
12
Kurs-ID
120624
Pris
0 kr