Hur ska vi äta i framtiden?

Plats Stockholm

På Hållbar torsdag den 22 maj föreläser filosofen Henrik Lagerlund om relationen mellan mat och hållbarhet.

Boka nu

Henrik Lagerlund är professor i filosofi vid Stockholms universitet. Han har undervisat och skrivit om relationen mellan mat och filosofi i över 15 år. 2021 publicerade han boken Matens filosofi: Hur du blir en filosofisk foodie.

En filosofisk foodie är en person som vill leva ett reflekterat och filosofiskt liv i relation till sina matval. Man kan exempelvis ställa sig frågorna; hur lever jag hållbart? Hur undviker jag mat som bidrar till klimatförändringar och stora utsläpp av koldioxid? Det handlar om att sätta sina matval i olika kontexter, där man försöker välja mat som reflekterar vissa etiska principer.

I den här föreläsningen börjar Henrik med att reda ut vad vi menar med hållbarhet och vad det innebär för vår relation till mat i framtiden.

Föreläsningen är en del av vår satsning Hållbar torsdag där vi lägger fullt fokus på hållbarhet och klimatpåverkan och på vad du som individ kan göra för att leva hållbart. Alla föreläsningar hittar du under Hållbar torsdag.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Datum
22 maj 2025 - 22 maj 2025
Torsdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
tor 22 maj 2025 kl 19:00-19:45
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
125866
Pris
0 kr