Flora och fauna i norra länsdelen

Plats Örebro

För att medverka på resan krävs medlemskap i Örebro senioruniversitet. Första dag för anmälan är onsdagen den 18 december.

Boka reservplats
Vår resa till Knuthöjdsmossen och Björskogsnäs våren 2019 blev övertecknad och mycket uppskattad och vi upprepar den. På utflykten kombinerar vi fågelskådning och botanisering. Vi börjar vid Knuthöjdsmossen nära Hällefors, där vi framför allt skall bekanta oss med smålommen. Denna fågel häckar normalt långt in i obanad terräng, men här kan den ses ifrån en plankad slinga. Många andra fågelarter kommer vi att få med ”på köpet”.

Vi fortsätter till Björskogsnäs, känt för sina överdådiga bestånd av guckusko. Vår vandring ger oss dock mycket mer: andra rara växter, fågelliv och kulturhistoria.

Jämfört med förra gången har vi lagt till lite tid för att hinna njuta bättre av naturen. Vi intar förmiddagskaffe ute i naturen, tag med fika och bröd. Lunchen intas på Måltidens hus i Grythyttan. Eftermiddagskaffe intas i Björskogsnäs huvudbyggnad.

Tag på oömma kläder och dito skor, gärna stövlar.

Vår guide är Gunde Persson, tidigare ordförande i Hällefors Ornitologiska Förening och sedan många år uppskattad guide på båda lokalerna.

Samling: kl. 07.45 för samåkning från parkeringen vid Svampen (korsningen Längbrogatan/Dalbygatan)
Hemkomst: Ca kl. 14.30
Kostnad: 250 kr, inklusive lunch och eftermiddagskaffe.
Dessutom betalar medresande 150 kr/person till bilföraren.

Anmälan senast den 21 maj. Vid ihållande regn ställs resan in.
För mer information, kontakta Ulf Jorner, 0706-61 66 55 eller ulf.jorner@gmail.com

Har du frågor?

Kontakta Ulf Jorner

ulf.jorner@gmail.com

Tid
28 maj 2020 - 28 maj 2020
To 07:45 - 16:00
Kurs-ID
1050112
Pris
250 kr