Löpande kursstart dock tidigast från vecka 3.
Målgrupp
För dig som tänker köpa eller har en VHF radio.
Mål
Att lära dig hur du kallar på hjälp om olyckan är framme, hur du kontaktar andra fartyg och hur du kan beställa samtal till land.
Innehåll
- Allmänna bestämmelser
- Internationell bokstavering
- Radiovågsutbredning
- Information om GMDSS inklusive DSC
- Trafikteknik
- Trafik mellan fartyg
- Trafik mellan fartyg och land
- Nödtrafik
- Iltrafik
Arbetssätt
Kursen läses helt på distans via en kursplattform på nätet. För att kunna ta del av distansstödet krävs Internetuppkoppling.
Examinationen
Examinationen ligger utanför Folkuniversitetets åtagande och du måste själv kontakta NfBs förhörsförrättare på din hemort. Examination är nu också möjlig på distans. Information om hur examinationen kan göras lämnas i samband med materialutskicket från läraren.
Litteratur & Material
Studiematerial och lektionsmaterial på nätet.
Kompletterande prisinformation
Kursavgiften är 695 kr inkl moms.
Kursledare
Christer Magnusson
Christer Magnusson arbetar sedan många år tillbaka med nautiska utbildningar på olika nivåer, till största delen i samarbete med Folkuniversitetet genom ett eget framtaget koncept för distansstudier. Christer är förhörsförrättare för Förarintyg, Kustskepparintyg, Radarintyg och SRC-certifikat hos NFB (Nämnden för Båtlivsutbildning) samt tentamensförrättare på Chalmers för Fartygsbefäl klass 8 och Maskinbefäl klass 8. Han är också kursansvarig inom Sjöräddningssällskapet för utbildningarna Fartygsbefäl klass 8, Maskinbefäl klass 8 och SRC-certifikat.
Christer har skrivit läroböcker för nautiska utbildningar och har pedagogisk erfarenhet från trettio års lärarverksamhet inom gymnasieskolan.
När Christer inte håller i utbildningar arbetar han som befälhavare på passagerarfartyg i norra Vänern och han har många år bakom sig som redare.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg