Workshop: liten biguidning för nyfikna

Plats Norrköping

Är du nyfiken på bin och honung? Undrar vilken utrustning som behövs? Lär dig mer om att hålla bin med Folkuniversitetet i Norrköping. Kursen startar upp med en digital förträff söndagen innan workshopen äger rum.

Boka nu

Kursinnehåll

  • Vad sker och behövs från bisamhälle till honung?
  • Användningsområden biprodukter
  • Hur går man vidare om man vill lära mer?
  • Visning biutrustning och bin.

Genomgång och möjlighet att ställa frågor med utvecklande dialog i gruppen.

Kom i varma, oömma kläder och skor som inte varit på besök hos höns och får. Ta med dig sittunderlag, penna, papper, skrivunderlag och gärna varmt fika efter eget önskemål.

Vi kommer förhoppningsvis vistas utomhus.

Pia Ottosson som håller denna workshop brinner för att visa på varierande sätt att hålla djur och höja medvetenheten om hur olika lösningar kan se ut i stegen mellan producent och konsument.

Kursledare

Pia Ottosson

Pia bor i Fridhem, en fd skogvaktarbostad i Gårdeby socken mellan Söderköping, Norrköping och Linköping. Här har hon bland annat får, ätbara växter och egen tillverkning av Trädgårdshonung.

– Jag brinner för att visa olika sätt och syften med att hålla djur och odla i varierande skala. Jag vill också höja medvetenheten om hur olika lösningar kan se ut i stegen mellan producent och konsument för den som kanske själv vill pröva.

– Det är väldigt inspirerande att möta alla kursdeltagare med olika bakgrund och ha givande dialoger kring de idéer som växer fram. Jag delar gärna med mig av mina egna tips och misstag från både tidigare anställning och egen verksamhet. Trots jordbruksutbildning, etologistudier, erfarenhet från försöksverksamhet, växtskyddsobservationer, naturbruksundervisning, KRAV-kontroll, jobb hos myndigheter och egna äventyr blir jag aldrig fullärd.

Pia Ottosson, lärare på Folkuniversitetet i Norrköping

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Norrköping

info.norrkoping@folkuniversitetet.se

Datum
25 maj 2025 - 1 jun 2025
Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
sön 25 maj 2025 kl 19:00-19:45
  • sön 1 jun 2025 kl 10:00 - 12:15
Studietimmar
4
Kurs-ID
123107
Pris
625 kr