Odla ätbara ängar

Plats Flen

Att äta vilda växter är inte bara en global trend med historiska rötter men också gott, näringsrikt, lustfyllt, miljövänligt och väldigt kreativt. Och ett fantastiskt sätt att knyta an till naturen.

Boka nu

Kursinnehåll

För att plocka och använda vilda växter i matlagning krävs kunskap om hur och var man får plocka, hur man identifierar vad som är ätligt och hur växterna tillagas. Peter berättar om hur ängens vilda grödor såsom krasse, mynta, citronmeliss, gurkört, tagetes och ringblomma kan används till mat och huskurer. 

Kursupplägg

Kursen hålls under ett tillfälle á tre timmar.

Kursintyg

Vid begäran skriver vi gärna ett kursintyg för aktuell kurs vid 75 procents närvaro.

Om kursledaren

Kursledare är Peter Streijffert - föreläsare, författare, kock och odlare. 
Författare till böckerna Smak (2016), Vego&Vin (2017) och Odla i stan (2018) - alla har prisats av måltidsakademien. Utsedd av FOBO till Årets Guldgrävare 2013 och aktuell med boken Blomstermat (mars 2023). 

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
29 sep 2024 - 29 sep 2024
Söndag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
sön 29 sep 2024 kl 10:00-13:00
Plats
Skenala Lövlund, BETTNA, 64297 Flen
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
118249
Pris
750 kr