Kursinnehåll
För att plocka och använda vilda växter i matlagning krävs kunskap om hur och var man får plocka, hur man identifierar vad som är ätligt och hur växterna tillagas. Peter berättar om hur ängens vilda grödor såsom krasse, mynta, citronmeliss, gurkört, tagetes och ringblomma kan används till mat och huskurer.
Kursupplägg
Kursen hålls under ett tillfälle á tre timmar.
Kursintyg
Vid begäran skriver vi gärna ett kursintyg för aktuell kurs vid 75 procents närvaro.
Om kursledaren
Kursledare är Peter Streijffert - föreläsare, författare, kock och odlare.
Författare till böckerna Smak (2016), Vego&Vin (2017) och Odla i stan (2018) - alla har prisats av måltidsakademien. Utsedd av FOBO till Årets Guldgrävare 2013 och aktuell med boken Blomstermat (mars 2023).
Bettna:
Bettna odling ligger cirka 20 min promenad från Bettna centrum. Följ skyltarna och parkera vid anläggningen. Adressen är Skenala Lövlund.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje