Odla svamp i träflis

Plats Nyköping

Att odla svamp i trädgården är enkelt och ett superbra komplement till dina växter. Du kan anlägga kompletta svampodlingar, men du kan också odla svamp tillsammans med andra växter. Faktum är att både växter och svamp kan gynnas extra mycket av att odlas tillsammans!

Boka nu

Kursinnehåll

Det är inte många som tänker på att man kan odla svamp i trädgården, i synnerhet inte i kombination med andra växter. Tanken på stora svampar bredvid blommorna kanske känns främmande, men när man tänker ett varv till på det så känns det ganska självklart. Vad som händer när du introducerar svampmycel i en växtodling är att mycelet tar kontroll över näringen och hjälper till att mota bort bakterier och inkräktare som kan kontaminera jorden. Den frigör också mycket organiskt material som växterna kan ta näring ifrån, vilket gör att växterna dels får ett bättre försvar, och extra mycket näring. 

På denna kortkurs går vi igenom vilka svampar som är bäst att odla hemma, tips och trix för odling hemma och val av odlingssubstrat. 

Kursupplägg

Kursen hålls under ett tillfälle á tre timmar.

Kursintyg

Vid begäran skriver vi gärna ett kursintyg för aktuell kurs vid 75 procents närvaro.

Om kursledaren

Kursledare är Peter Streijffert - föreläsare, författare, kock och odlare. 
Författare till böckerna Smak (2016), Vego&Vin (2017) och Odla i stan (2018) - alla har prisats av måltidsakademien. Utsedd av FOBO till Årets Guldgrävare 2013 och aktuell med boken Blomstermat (mars 2023). 

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
19 okt 2024 - 19 okt 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 19 okt 2024 kl 10:00-13:00
Plats
Skenala Lövlund, BETTNA , 64297 Flen
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
118256
Pris
750 kr