Kompostering -från avfall till resurs i trädgården

Plats Södertälje

På Skillebyholm är kompostering en viktig del av det ekologiska kretsloppet och en förutsättning för frodig och hälsosam skörd.

Boka nu

Kursinnehåll

Kom på en givande kursdag där du får lära dig att anlägga egen trädgårdskompost och lövkompost, den bästa jordförbättraren som finns för en levande jord. Kompost är nyckeln till långsiktigt hållbar odling, genom att kompostera hemma får du en utmärkt jordförbättring till din trädgård. Vi går också igenom skillnaden mellan jordförbättring och gödsling. Utbildningen sker på natursköna Skillebyholm, till stor del utomhus, och de praktiska momenten varvas med teoretiska på ett naturligt sätt. 

Kursupplägg

Kursen hålls under ett tillfälle á fem timmar.

Fortsättningsmöjligheter

Vi erbjuder fortsättningskurser till alla pågående kurser. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare.

Kursintyg

Vid begäran skriver vi gärna ett kursintyg för aktuell kurs vid 75 procents närvaro.

Om kursledaren

Kursledare är Thomas Lüti. Thomas är grundare till Skillebyholm och har 50 års erfarenhet av odling, kompostering och undervisning i odlingsämnen. Thomas har engagerat sig i biodynamisk odling över hela världen under sin långa karriär och inspirerat tusentals människor till att jobba med kretsloppet, jorden och växterna i sin egen odling. 

Kursledare

Anja Varis

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Kursperiod
16 nov 2024 - 16 nov 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 16 nov 2024 kl 10:00-15:00
Plats
Skillebyholm 7, 15391 JÄRNA
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
118224
Pris
1100 kr