Innehåll
Du får göra en egen plan för din odling som passar ditt skördeår med tid för sådd, omskolning och skörd. Du kan ta med dig dator om du vill göra din plan digitalt. Alternativt finns papper att notera på.
Med bättre planering går det att få grönsakerna färdiga för skörd när du är på plats och kan skörda. Du slipper rangliga plantor – på grund av att du sått för tidigt – och skapar en rytm för sådd, utplantering och skörd, som är enkel att följa.
Vi går bland annat igenom:
- hur man kan tänka när man väljer grödor
- vad som påverkar när starten för förodling och direktsådd
- vad som är bra att tänka på i planeringen och var du hittar input och inspiration!
Kursledare
Annika Runnerstam är trädgårdsmästare med inriktning på ekologisk odling och entreprenörskap, utbildad på Skillebyholm. Hon brinner för att inspirera fler till att börja odla och har lång erfarenhet såväl från hemmaodling som professionell.
Kursledare
Annika Runnerstam
Annika Runnerstam är trädgårdsmästare med inriktning på ekologisk odling och entreprenörskap, utbildad på Skillebyholm. Hon brinner för att inspirera fler till att börja odla och har lång erfarenhet såväl från hemmaodling som professionell.
Hennes stora intresse för odling, miljö och hållbarhet fick henne att ta steget att byta karriär från civilingenjör till trädgårdsmästare. Hon driver två företag, Odla grönt Stockholm inriktat på trädgårdsdesign och skötsel med särskilt fokus på ätbar odling, och Odla Ätbart (www.odlaatbart.se) – en digital odlingshandbok med fokus på grönsaker och andra ätbara växter som hon utvecklat tillsammans med en kollega.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm