På den här kursen får du göra en egen plan för din odling som passar ditt skördeår med tider för sådd, omskolning och skörd. Ta med dig din dator och gör en odlingsplanering med hjälp av det digitala verktyget Odla Ätbart. Verktyget finns tillgängligt för dator och som mobilapp.
Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper.
Mål
Att hålla koll på vad som ska göras när, så att du kan lägga minimalt med tankar på planering och fokusera på att njuta av att odla.
Innehåll
Med bättre planering går det att få grönsakerna färdiga för skörd när du är på plats och kan skörda. Du slipper rangliga plantor – på grund av att du sått för tidigt – och skapar en rytm för sådd, utplantering och skörd, som är enkel att följa.
Vi går bland annat igenom:
• vad som är bra att tänka på i planeringen
• hur man kan tänka när man väljer grödor
• inspiration om bra sorter
• växtföljd för friska plantor
• stafettodling för att utnyttja odlingsytan och få tillgång till grönsaker hela säsongen
• när det är dags att starta förodling och direktsådd
Studiematerial
Kursledarens eget kursmaterial och det digitala verktyget Odla Ätbart som laddas ner gratis till din dator eller mobil.
Kursledare
Annika Runnerstam är trädgårdsmästare med inriktning på ekologisk odling och entreprenörskap, utbildad på Skillebyholm. Hon brinner för att inspirera fler till att börja odla och har lång erfarenhet såväl från hemmaodling som professionell.
Kursledare
Annika Runnerstam
Annika Runnerstam är trädgårdsmästare med inriktning på ekologisk odling och entreprenörskap, utbildad på Skillebyholm. Hon brinner för att inspirera fler till att börja odla och har lång erfarenhet såväl från hemmaodling som professionell.
Hennes stora intresse för odling, miljö och hållbarhet fick henne att ta steget att byta karriär från civilingenjör till trädgårdsmästare. Hon driver två företag, Odla grönt Stockholm inriktat på trädgårdsdesign och skötsel med särskilt fokus på ätbar odling, och Odla Ätbart (www.odlaatbart.se) – en digital odlingshandbok med fokus på grönsaker och andra ätbara växter som hon utvecklat tillsammans med en kollega.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm