Att vara egenproducent av sin mat ger inte bara tillfredsställelse utan bidrar också till en hållbar livsstil och hälsosammare matvanor.
Har du funderat på att börja odla men är osäker på hur man gör? Kanske verkar det lite komplicerat och det finns så mycket olika saker man "måste" kunna? Drömmer du om att plocka din egen odlade sallad, midsommarpotatis och några morötter till grillen, samt ha en årsförbrukning av vitlök? Allt detta är möjligt för dig!
Denna introduktionskurs vänder sig till dig som vill lära dig odla din egen mat. Vi går igenom grunderna för odling, lär oss hur vi odlar och drar upp plantor.
Kursinnehåll:
- Odling – hur går det till?
- Anlägga nytt land - läge – metoder
- Planera din odling – växelbruk
- Täckodling
- Sådd
- Förodling
Anmälan
Kursen är gratis och öppen för alla. Begränsat antal platser.
Kursledare
Ida Karlsson
Ida Karlsson har odlat grönsaker i över 10 år och är numera självförsörjande på flera olika grödor. Hon började med ett par pallkragar som sedan har utvecklats till mycket mer. Hon är numera ålderman för lökskrået i föreningen Sesam som vårdar och för vidare gamla kultursorter. Till vardags arbetar Ida inom HR och är småbarnsmamma.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Trollhättan