Mål
Du kommer att öva upp din engelska läsförståelse, bli bekant med olika typer av kortare litterära texter och få verktyg för att prata om litteratur tillsammans med andra.
Kursinnehåll
• att läsa och lyssna på engelska dikter, noveller och essäer från olika tidsperioder
• att samtala på ett informellt sätt kring texternas språk, form och tematik
• att utforska strategier för att läsa och tolka texter
Kursupplägg
Varje sammankomst fokuserar på en kortare text som deltagarna läser i förväg. Möjlighet finns också att ta del av studiefrågor. Under sammankomsterna ges korta introduktioner till texterna, deras författare och sammanhang. Diskussioner och aktiviteter i mindre grupper varvas med samtal i hela gruppen. Materialet görs tillgängligt som handouts eller finns fritt online. Kursen ges på svenska, men samtliga texter läses på originalspråk.
Kursledare
Folkuniversitetets kursledare har goda erfarenheter i engelska språket
Bra att veta
Kursuppehåll under lovet vecka 9. Din kurs är i våra lokaler på Merkuriusgatan 1.
Kursledare
Elisabeth Lutteman
Jag är forskare och lärare med stort intresse för språk, musik, kultur och historia. Jag har en doktorsexamen i engelsk litteratur och en kandidatexamen i musikpedagogik och har tidigare undervisat på universitet (inom ämnet engelska), studieförbund och kulturskola (inom musik). Engelskan väckte min nyfikenhet tidigt och har nu varit mitt huvudsakliga arbetsspråk i drygt tio år. En stor del av mitt liv har jag bott i Stockholm, men studier och jobb har också tagit mig bland annat till Hemse, Uppsala, Piteå, York och Stratford-upon-Avon.
Tre snabba med Elisabeth:
Vad tycker du är roligast med att undervisa?
– En av de roligaste sakerna är att hela tiden lära sig något nytt.
Vad är enligt dig extra spännande med att lära sig engelska konversation?
– Konversation är speciellt därför att det är ett samspel där både lyssnande och tal står i fokus. I mötet med andra kan vi få kunskap eller insikt utifrån vad vi talar om, men vi kan också gemensamt upptäcka språkliga strategier genom hur vi talar med varandra.
Vad hoppas du att deltagarna tar med sig från din kurs?
– Lite fler verktyg och lite större självförtroende. Framför allt skulle jag vilja att deltagarna kan uppleva glädje och nyfikenhet i att använda det engelska språket i olika sammanhang.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Visby