Italienska föreläsning - Italiens regionala kök

Plats Stockholm

Gå på Folkuniversitetets föreläsningar på italienska och öva din hörförståelse. Lär dig om det italienska kökets traditioner, recept och roliga fakta.

Boka nu

Du bör ha kunskaper i italienska minst motsvarande nivå B1/B1+ enligt den europeiska nivåskalan för språk, för att kunna tillgodogöra dig innehållet i föreläsningen.

Hur fick Margherita-pizzan sitt namn? Och var kommer tiramisù ifrån? Visste du att Nutella skapades av en slump? Det finns traditionella rätter i hela Italien – men vilka är de typiska rätterna i de olika regionerna? Daniela Novia tar dig med på en kulinarisk resa genom Italiens regioner, fylld av spännande anekdoter och traditionella recept. Föreläsningen ges på italienska.

Föreläsare

Daniela Novia är lärare i italienska. Hon är född och uppvuxen i Turin, Piemonte, Italien.

Kursledare

Daniela Novia

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Datum
15 feb 2025 - 15 feb 2025
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 15 feb 2025 kl 12:30-14:00
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
121999
Pris
225 kr