Förstå dina koreanska dramaserier ännu bättre! Distans Live

Plats Distans

Det här är en fördjupningskurs för dig som redan har gått kursen “förstå dina koreanska dramaserier” eller har förkunskap om koreansk kultur och historia.

Boka nu

Vi kommer att djupdyka i olika teman och företeelser i koreanska dramaserier som är förankrade i Sydkoreansk kultur, språk och historia.

Förkunskaper

Du behöver ha en grundläggande kunskap om koreansk historia och kultur för att kunna tillgodogöra dig innehållet i kursen, samt ett intresse för koreanska dramaserier. Du behöver inte ha några kunskaper i det koreanska språket. Det kan också vara bra om du har deltagit i den första kursen i koreanska dramaserier.

Mål

Målet med kursen är utöka din kunskap om det koreanska samhället, kultur och historia, samt att fungera som ett forum för att utforska tankar och frågor runt innehållet i koreanska dramaserier med andra som har liknande intressen. Efter kursen kommer du att förstå dina koreanska dramaserier ännu bättre!

Kursinnehåll

Vi kommer att ha ingående genomgångar och diskussioner runt teman som kvinnans roll i det Sydkoreanska samhället och hur den porträtterats i koreanska serier de senaste 10 åren, vilken roll konfucianismen spelat i att forma det koreanska samhället, serier och filmer som rör förhållandet mellan Syd-och nordkorea, HBTQ frågor o.s.v. Det finns också utrymme för deltagarna att önska vilka frågor och teman vi ska djupdyka i.

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på svenska i form av föreläsningar och gruppdiskussioner. Kurslitteratur Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Mer information om kurslitteratur ges i samband med det första kurstillfället.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Mer information om kurslitteratur ges i samband med det första kurstillfället.

Bra att veta

Din lärare har över tio års erfarenhet av koreanska studier som består av bland annat språkstudier på plats i Sydkorea, en BA i koreanska och lingvistik från SOAS University of London, samt en MA i översättningsvetenskap med fokus på översättning från koreanska till engelska från University College Cork (UCC).

 

Kursledare

Emma Stillman

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Västerås

info.vasteras@folkuniversitetet.se

Kursperiod
6 nov 2024 - 4 dec 2024
Onsdag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
ons 6 nov 2024 kl 17:30-19:00
  • ons 13 nov 2024 kl 17:30 - 19:00
  • ons 20 nov 2024 kl 17:30 - 19:00
  • ons 27 nov 2024 kl 17:30 - 19:00
  • ons 4 dec 2024 kl 17:30 - 19:00
Studietimmar
10
Kurs-ID
204434
Pris
1175 kr