Förkunskaper
Det här är en kurs för dig som har läst svenska B2 del 2 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande svenskkunskaper. Gör gärna inplaceringstest online innan du bokar dig.
Mål
Efter kursen har du en del av kunskaperna i svenska på nivå B2 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått hela nivå B2 förstår du huvuddragen i komplexa texter på svenska och samtalar nästan obehindrat om olika ämnen.
Kursinnehåll
I kursen får du lära dig att förstå komplexa texter och samtala i både yrkes- och problemsituationer. Du lär dig att uttrycka dig klart och detaljerat om ett stort antal varierande ämnen.
- fackuttryck
- läsa komplexa texter
- samtala fritt och ledigt
- förklara dina ståndpunkter
- argumentera i problemsituationer
Kursupplägg
Undervisningen sker på svenska och fokus ligger på muntlig kommunikation.
Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa romaner i originalutgåva och lyssna på bland annat dagsaktuella nyhetssändningar.
Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.
Lärare
Din lärare har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.
Kurslitteratur
Rivstart B1+B2 (Paula Levy Scherrer, Karl Lindemalm, 2015 års upplaga (text och övningsbok). I den här kursen läser vi normalt kapitel 16-18, men det kan variera lite beroende på gruppen.
Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen.
Fortsättning
Vill du gå en fortsättningskurs direkt efter den här kursen, då väljer du "C1, del 1" nästa gång du bokar. Hela B2-nivån omfattar tre delar om du läser på kvällskurs.
Kursledare
Zahia Bouaissi
Zahia är lärare i franska och spanska. Hon abetar på Folkuniversitetet i Göteborg.
Hej! Min medverkan vid Folkuniversitetet går tillbaka till 1998 då jag började som seminarieledare i franska och spanska. Sedan studerade jag på Göteborgs universitet samtidigt som jag undervisade i både franska och spanska på flera gymnasieskolor i Göteborg samt som universitetsadjunkt vid GU. År 2008 doktorerade jag i romanska språk (franska och spanska) och var anställd som universitetslektor vid Göteborgs universitet och Högskolan i Halmstad fram till 2013.
Min uppväxt i en flerspråkig och multikulturell omgivning har alltid varit till stor nytta för att bemöta världen och människorna på ett öppet och förstående sätt, där undervisningen är den mest givande och berikande upplevelsen.
För mig är språkinlärningen inte enbart en uppsättning av grammatiska regler och en mängd ord. Det är också ett möte och en förståelse av en annan kultur och ett annat sätt att se på världen och uppleva den.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg