Svenska C1 del 1

Plats Malmö

Vill du göra snabba framsteg och lära dig svenska på kort tid? Svenska C1 del 1 har ett högt tempo och passar dig med tidigare studievana. Fokus ligger på kommunikation men kursen innehåller alla språkfärdigheter: tala, skriva, läsa, höra.

Boka kursen nu

Om kursen

C1 del 1 är för dig som har flyt i både tal och skrift. Du kan utan problem förstå och prata med personer som har svenska som modersmål. Du har tillräckliga kunskaper för att kunna ha ett arbete på en svensktalande arbetsplats. I denna kurs fokuserar du på att använda svenska effektivt för professionella, akademiska och sociala ändamål.

Du förbättrar ditt skrivande genom två större skrivövningar som du gör hemma. Du får professionell bedömning och rättning av kursledaren.

Våra erfarna ledare har svenska som sitt modersmål. Ledarna varierar undervisningen och skapar en lugn och trevlig atmosfär i klassrummet. Gruppen är liten, mellan 8 och 16 deltagare.

Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest .

Kursinnehåll

Kursen fokuserar på språkets korrekthet i tal och skrift. Du tränar både läs- och hörförståelse samt skrift på varierande stilnivåer, från berättande till formella sammanhang. Du får också en inblick i den svenska kulturen och det svenska samhället.

Delar av kursinnehållet:

  • Referera och diskutera tidningsartiklar samt skönlitteratur
  • Konversation på hög nivå om vardagliga ämnen och aktualiteter
  • Förklara en ståndpunkt
  • Fördjupad grammatik

Kurslitteratur

Vår kurslitteratur till C1 är Språkporten 1,2,3. I denna kurs arbetar du genom kapitel 1-4. Köp dina böcker här och hämta den på första lektionen. Vill du hellre ha en faktura kan du köpa boken på Folkuniversitetet.

Schema och lektioner Kursen är planerad måndag till torsdag med start tisdagen den 17:de. Om en ledare är sjuk kan lektionen förläggas till annan dag eller efter kursens slut.

När startar kursen?

Kursen startar vid minst 8 deltagare.

  • 8-11 deltagare = 12 tillfällen
  • 12-16 deltagare = 13 tillfällen
Antal lektionstimmar bestäms vid tredje tillfället.

Kursen har uppehåll bestämda gånger för ditt skrivande. Mer information kommer inom kort.

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
17 mar 2020 - 07 apr 2020
Må 09:00 - 12:15
Ti 09:00 - 12:15
On 09:00 - 12:15
To 09:00 - 12:15
Tillfällen
13
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
52
Kurs-ID
1041650
Pris
4595 kr