Svenska Flex C1

Plats Uppsala

Svenska Flex C1 är kursen för dig som vill utveckla dina kunskaper i svenska på ett flexibelt sätt. Lärarledda lektioner varvas med digitala frågestunder och eget arbete. Varmt välkommen!

Boka nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har uppnått kunskaperna i svenska på nivå B2. Kanske har du redan studerat svenska på nivå C1. Du kan redan följa huvuddragen i komplexa texter. Du kan kommunicera flytande så att ett samtal med en infödd löper i stort sett utan problem. Du kan uttala dig klart och detaljerat om många olika ämnen.

Gör gärna vårt språktest för att bedöma dina förkunskaper. Se länk nedan.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i svenska på nivå C1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå C1 kan du läsa krävande texter och även vara medveten om underförstått innehåll. Du kan uttrycka dig nästan helt obehindrat utan att leta efter ord. Du kan uttala dig klart och välstrukturerat om komplexa sakförhållanden och ge utförliga beskrivningar.

Innehåll

  • Muntlig kommunikation, t.ex. gruppdiskussioner och föredrag i aktuella ämnen
  • Skriftlig kommunikation
  • Läsning av olika textgenrer, både skönlitteratur och sakprosa
  • Avancerad grammatik
  • Ordkunskap och idiom
  • Svensk kultur

Studieform

Kursen består av fem lärarledda lektioner i klassrum. Varje lektion är tre studietimmar (en studietimme är 45 minuter). Resterande tid består av eget arbete samt digitala frågestunder tillsammans med läraren. Frågestunderna är frivilliga. Räkna med minst två studietimmar eget arbete per vecka.

Mellan lektionerna arbetar du på egen hand via den digitala plattformen Moodle. Läraren förser dig med material, såsom uppgifter, filmer och texter. Diagnostiska test kommer att genomföras. 

Kursen pågår i tolv veckor.

Kurslitteratur

Information om kurslitteraturen kommer att ges i utskick ett par veckor innan kursstart. Kurslitteraturen ingår inte i kursavgiften, utan du behöver själv köpa och ta med böckerna till kursen.

Anmälan

Tryck på ”Boka nu”. Du får välja mellan ett anmälningsformulär på svenska eller engelska. Om du inte har ett svenskt personnummer, ber vi dig välja det engelska formuläret. Kort efter att du har ansökt till kursen, kommer du få en bekräftelse med praktisk information. Vi önskar att du bokar kursen minst två veckor innan kursens planerade startdatum. Om det inte har inkommit tillräckligt många anmälningar två veckor före startdatum, kan vi behöva ställa in kursen.

Önskar du ett annat upplägg?

Vi erbjuder även enskild undervisning med egen lärare. Passar dig som är i behov av ett mer flexibelt schema eller exempelvis har ett specifikt mål så som Swedex-testerna. Perfekt för dig som önskar undervisning dagtid. Läs mer här.

Länkar

Läs mer om nivåer

Språktest

Anmälningsvillkor

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Kursperiod
10 sep 2024 - 3 dec 2024
Tisdag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
tis 10 sep 2024 kl 17:30-20:00
  • tis 1 okt 2024 kl 17:30 - 20:00
  • tis 22 okt 2024 kl 17:30 - 20:00
  • tis 19 nov 2024 kl 17:30 - 20:00
  • tis 3 dec 2024 kl 17:30 - 20:00
Studietimmar
15
Kurs-ID
204472
Pris
2650 kr