Everyday Swedish for Asylum Seekers (Beginners)

Plats Jönköping

The course is for those who know some Swedish but wish to continue to improve language skills. The focus is on oral communication and you will learn simple everyday Swedish.

Boka kursen nu
The course is free of charge for those who are seeking asylum or have obtained a residence permit but still live in an asylum camp centre. In order to register you must have a LMA number, which you must provide when registering. To enrol, press the green button “boka kursen nu” and then select “Use the English booking form” to enter your personal details and your LMA number.

Den här kursen är för dig som har lite kunskaper i svenska. Antingen är du asylsökande eller har fått uppehållstillstånd men bor kvar i ett anläggningsboende. Fokus ligger på muntlig kommunikation och du får lära dig enkel vardagssvenska. Kursen är gratis och du måste ange ditt LMA-nummer vid anmälan. Ta även med ditt LMA-kort till första lektionen. För att anmäla dig trycker du på den gröna knappen ”boka kursen nu” och sen väljer du ”use the English booking form” för att kunna skriva in dina personuppgifter och ditt LMA-nummer.

Kursens mål Målet är att du ska bygga vidare på de kunskaper du har när kursen startar. Du ska kunna göra dig förstådd och förstå andra i olika vardagssituationer. Du ska kunna prata om dig själv och andra, utbildning, arbete, boende etc. i både nutid och dåtid.

Förkunskaper Den här kursen är för dig som är asylsökande och som kan lite svenska. Du behöver kunna det latinska alfabetet för att gå denna kurs.

Arbetssätt

•Vi arbetar med alla språkfärdigheter – tala, läsa, höra och skriva.
•Fokus ligger på muntlig kommunikation.
•Undervisningen sker på svenska.
•Du deltar aktivt på lektionerna.
•Övningar i par och små grupper är en viktig del av undervisningen; du får använda språket maximalt.
•Du behöver studera hemma mellan träffarna.
•Din lärare hjälper dig att bedöma dina framsteg kontinuerligt

Kurslitteratur Du får kurslitteratur av din lärare.

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se