Tolkning: språkfärdighet inför auktorisation (på plats i Stockholm)

Plats Östersund

Är du tolk och planerar att genomföra Kammarkollegiets auktorisationsprov? Då är detta en kurs för dig!

Boka nu

Kursen vänder sig till dem som ska göra den skriftliga delen av Kammarkollegiets auktorisationsprov (AT). Syftet är att öka deltagarnas insikt om vilka kunskaper som krävs för att klara delmomentet Språkfärdighet, genom att träna deltagarna att strategiskt läsa och analysera texter liknande dem som ingår i provet.

Kursen omfattar 26 studietimmar (20 klocktimmar) och arrangeras av tolkutbildningen på Folkuniversitetet i Östersund, men äger rum som en helgkurs på Folkuniversitetet i Stockholm. Den finansieras av Myndigheten för Yrkeshögskola. 

Du står själv för ev. resa, boende och mat. 

Behörighetskrav 

För att delta i kursen behöver du vara aktivt arbetande som tolk och skall kunna styrka detta genom ett intyg från din uppdragsgivare om vi efterfrågar detta. Om kursen blir fullbokad kan vi komma att använda detta för att avgöra vem som får plats.  

För deltagande i kursen krävs mycket goda kunskaper i svenska.

Huvudsakligt kursinnehåll  

Fokus ligger på de moment som testas i provet, dvs. grammatik, ordförråd och textbindning, genom att titta på hur texter av ungefär samma svårighetsgrad som KamK:s prov är uppbyggda och hur de olika elementen är bundna till varandra strukturellt men även grammatiskt.  Uppmärksamhet ägnas också åt alternativfrågorna i Språkfärdighetsprovet, hur dessa ser ut och hur man undersöker dem för att komma fram till vilket alternativ som bör vara rätt svar. Under arbetet återaktiveras deltagarnas grammatik-, ordbildning- och fraseologikunskaper.

Arbetsmaterialet utgörs av texter från olika myndigheters och organisationers webbsidor och övningsböckerna Svår grammatik och ordbildning  och Klara ordtest (Anna Hallström och Urban Östberg) vilka också är kursböcker (ingår i kurspriset).   

Kursupplägg

Kursen är förlagd till Folkuniversitetets lokaler i Stockholm och består av en helg på plats med en uppföljande distansträff. Träffarna innehåller föreläsningar, praktiska övningar och genomgångar med diskussioner. 

Undervisningsspråket är svenska och ingen språkhandledning på tolkspråket ges.  

För att bli godkänd på kursen och få ett kursintyg krävs att du är närvarande under uppstartsträffen och totalt minst 80 % av utbildningstiden. 

Schema  

Lördag  5/10 kl.08.30-16.30    Undervisning på FU Stockholm 
Söndag 6/10 kl.08.30-16.00    Undervisning på FU Stockholm 

Tisdag   8/10 kl.18.30-20.30    Uppföljningsträff över Teams  

Kursledare 

Kursen leds av Bengt Unde, svensklärare med lång erfarenhet av undervisning på tolkutbildningen. 

Bokning och betalning 

När du bokar kursen väljer du betalsätt, och betalar kursen direkt eller inom 14 dagar. Om du avbeställer kursen efter att ångerfristen löpt ut men före kursstart har du rätt till återbetalning av kursavgiften, med avdrag för 100 kr i administrativ avgift. Vi önskar att du avbokar så snart som möjligt vid förhinder, så vi har möjlighet att kalla reserver.  
 
Många tolkförmedlingar ersätter kursavgifter i efterhand mot uppvisande av kvitto och intyg. Välj iså fall betalsätt via faktura. Om du väljer att betala med Swish kan du INTE få kvitto. 

Kontakt 

Vid frågor, mejla till ostersund@folkuniversitetet.se så hör vi av oss!  

Varmt välkommen!

Kursledare

Bengt Unde

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Östersund

ostersund@folkuniversitetet.se

Kursperiod
5 okt 2024 - 8 okt 2024
Tisdag, Lördag, Söndag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
lör 5 okt 2024 kl 08:30-16:30
  • sön 6 okt 2024 kl 08:30 - 16:30
  • tis 8 okt 2024 kl 18:30 - 20:30
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
502544
Pris
800 kr